Gratis verzending in België bij aankopen boven de 49 euro

Start to scrub: onze tips voor de perfecte scrubbeurt

Start to scrub: onze tips voor de perfecte scrubbeurt

Sanne De Lee
3 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Ahhh, niets zaliger dan een deugddoende scrub onder de douche of in bad. Onze natural beauty-tips om je huid te laten stralen met een scrub, lees je in deze blogpost.

Een quick reminder over waarom een scrub zo interessant is. Onze huid vernieuwt zichzelf namelijk voortdurend, waardoor de bovenste huidlaag bestaat uit duizenden dode huidcellen. En hoewel dat huidvernieuwingsproces automatisch gaat, kan scrubben een handje helpen. Soms kunnen dode huidcellen namelijk aan elkaar vast gaan kleven, wat een ruwe, doffe, oneffen huidstructuur geeft. Door te scrubben, verwijder je die dode huidcellen en krijg je een gezonde, egale en glanzende huid. Easy peasy!

De voordelen van een scrub

  • Vuil en dode huidcellen worden verwijderd
  • De celvernieuwing wordt gestimuleerd
  • Het voorkomt ingegroeide haartjes en ontstekingen
  • Je bodylotion en andere verzorgingsproducten worden beter opgenomen
  • Door regelmatig te scrubben, word je egaler en sneller bruin (al blijft het natuurlijk belangrijk om zonnecrème te smeren!)

Tips om je lichaam te scrubben

• Neem een milde, natuurlijke scrubkorrel en kies de hardheid in functie van je huidtype: met een droge, gevoelige huid kies je liever voor een fijnere scrub, zoals suiker. Is je huid eerder normaal tot vet, dan kun je kiezen voor een zoutscrub. Grovere korrels zijn ook ideaal voor de ruwste plekken van je huid, zoals je voeten.

Scrub altijd op een natte huid, om de impact van de korreltjes minder groot te maken.

Don't overdo it babe: zo vergroot je de kans op huidschade en -irritatie. Ga dus niet hard schrobben, maar maak liever zachte, cirkelvormige bewegingen.

Gevoelig huidje? We hebben ook een speciale scrubborstel in ons assortiment. Je scrubt dan met ruwe borstelharen in plaats van met korrels en hebt dus geen kans op een allergische reactie. Wees wel lief voor je huid en gebruik de borstel eventueel in combinatie met een lichaamsolie als barrière.

• Spoel je huid af met lauw tot warm water. Heet water gebruik je liever niet, want dat droogt de huid uit.

Treat yourself, door achteraf nog een hydraterende bodylotion te smeren. Tenzij je scrub al een olie bevat, dan dient die als verzorging voor je huid.

WE ARE PARADOXX - Detox scalp + body scrub

WE ARE PARADOXX - Detox scalp + body scrub

€35,00

Deze 91% natuurlijke, zachte maar krachtige Keltische zeezoutscrub drukt reset op je hoofdhuid + huid. Zal diep reinigen + gevoelig exfoliëren tijdens conditionering, verzachtend + kalmerend. Macadamia-olie stimuleert het herstel van omgevingsstressoren. Lavendelolie geeft kalmerende verlichting aan geïrriteerde hoofdhuid.  Geschikt… read more

NUORI - Smoothing body brush

NUORI - Smoothing body brush

€45,00

Deze prachtig vormgegeven droge borstel is het ideale hulpmiddel voor een gemakkelijke, zichtbare verbetering van de huidskleur en textuur. Het is bewezen dat het dagelijks droog borstelen van het lichaam de microcirculatie stimuleert, het lymfestelsel stimuleert en de verwijdering van… read more

Tips om je gezicht te scrubben

• Be kind to your skin! Neem voor je gezicht een scrub met fijne, milde korreltjes die niet irriteren. Blijf ook weg van de gevoelige huid rond je ogen.

• Gebruik enkel een gezichtsscrub als je een gezonde, normale huid hebt. Scrubben op een (acne)gevoelige of droge huid kan irritatie veroorzaken en de huidbarrière aantasten.

• Ideaal voor je gezicht is een peeling op basis van zuren of enzymen. Hiermee schuur je de dode huidcelletjes niet weg (zoals bij een scrub), maar weken de zuren of enzymen ze los van je huid (meer hierover lees je hier).

NATURAL SELF - Boost of Oxygen Facial Scrub

NATURAL SELF - Boost of Oxygen Facial Scrub

€39,90

Een luxueze zachte en doeltreffende gelaatsscrub. De natuurlijke formule met rijstkorrels verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden op milde wijze, terwijl de pure oliën de huid royaal voeden en herstellen. De scrub werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Ideaal bij acne en onzuiverheden!… read more

EVOLVE - rose quartz facial polish

EVOLVE - rose quartz facial polish

€29,00

Deze exfoliërende Rozenkwarts Facial Polish zit boordevol natuurlijke ingrediënten om dode huidcellen te verwijderen, poriën te ontstoppen en het uiterlijk van littekens te verbeteren. De zachte gezichtsexfoliator bevat zowel biologische rozenbottelolie om de tekenen van veroudering te helpen bestrijden door… read more

NUORI - SUPREME POLISHING TREATMENT

NUORI - SUPREME POLISHING TREATMENT

€55,00

Deze dagelijks aanpasbare behandeling verwijdert effectief onzuiverheden, het veegt zacht dode huidcellen weg en doordrenkt de huid met zeer voedende ingredienten.Het resultaat: een meer verfijnde, gerevitaliseerde en stralende huid die kan ademen.De krachtige formule wordt thuis geactiveerd door de twee… read more

Voor elk klusje een scrub

Behalve je lichaam en gezicht, kunnen ook andere specifieke plekken weleens wat extra verwennerij gebruiken.

• Met een lipscrub verwijder je losse velletjes én komt je lippenstift straks mooier tot z'n recht. 

• Een scalp scrub verwijdert vuiltjes en restjes van stylingproducten op je hoofdhuid.

True Enlightenment Scalp Scrub

True Enlightenment Scalp Scrub

€52,00

Een zalige scrubbehandeling voor de hoofdhuid.Deze exfoliatiebehandeling helpt je hoohdhuid reinigen. De scrubbehandeling is geformuleerd met Hawaiiaans rood zout, dat rijk is aan vulkanische klei en mineralen. Appelfruit, gemaakt om voorzichtig onzuiverheden te verwijderen, herstelt en hydrateert de hoofdhuid, terwijl extract… read more

Meer natural beauty tips? Lees onze blogs over wenkbrauwen, huidverzorging voor 's ochtends en 's avonds en gezichtsmassage.

« Back to Blog