Gratis verzending in België en Nederland bij aankopen boven de 49 euro

Oogcrème: zo kies je er eentje en dit moet je erover weten

Oogcrème: zo kies je er eentje en dit moet je erover weten

Sanne De Lee
4 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

De huid rondom je ogen is dunner, bevat minder talgkliertjes (lees: wordt sneller droog) en is gevoeliger dan de rest van je gezicht. Wat special care is dan geen overbodige luxe. Maar welke oogcrème kies je best? En hoe breng je die aan? Ontdek er alles over in deze Natural Beauty blogpost.

Ook goed om te weten: omdat je iedere dag duizenden keren met je ogen knippert en je mimiek uitdrukt door middel van je ogen, is net deze zone extra gevoelig voor huidveroudering. En hierbij kan een oogcrème zeker helpen!

Kies een oogcrème op maat van je huid

Real talk. Een oogcrème kan géén mirakels verrichten. Je donkere kringen zullen er met andere woorden niet door verdwijnen, je rimpeltjes worden er niet mee uitgegomd en wallen smelten er niet door weg. Wél kan een oogcrème al die zaken optisch gaan verminderen. En daarnaast helpt hij om de oogzone gezond en stralend te houden, fijne lijntjes te vervagen en de huid gehydrateerd te houden. Zeker de moeite waard om er dus eentje in je natural beauty skincareroutine te integreren. Maar welke kies je dan precies? Wel, alles hangt af van wat jouw grootste doorn in het oog is. Pun intended ;-)

Oogcrème voor de droge oogzone

Kies voor een oogcrème met hyaluronzuur. Die helpt om de huid te hydrateren en zo droge plekken te verzorgen. Doordat de huid beter gehydrateerd is, zullen fijne lijntjes optisch ook minder zichtbaar zijn. 

EVOLVE - Hyaluronic eye complex

EVOLVE - Hyaluronic eye complex

€23,50

Exotische stamcellen van tuberoos bloemplanten helpen bij vochtophoping van de oogzakken. Ook helpt het fijne lijntjes en wallen te verminderen, terwijl het delicate gebied rond de ogen verstevigt.Hyaluronzuur, bekend om zijn vermogen om tot 1000 keer zijn gewicht in water… read more

Oogcrème voor rimpels en verslapte huid

Om de huid rondom de ogen wat te verstevigen en rimpels minder te doen opvallen, kun je een sterke anti-age oogcrème kiezen. Een mix van hyaluronzuur en verstevigende ingrediënten zoals cafeïne, groene thee en granaatappel is ideaal.

EVOLVE - 360 Eye and Lip Contour

EVOLVE - 360 Eye and Lip Contour

€35,00

De 360 ​​Eye and Lip Contour is een oog- en lipcrème gebaseerd op het Age Smarter 360-concept van Evolve. Aging Smarter zorgt op natuurlijke wijze voor de huid in elke levensfase en werkt proactief samen met het lichaam om het… read more

NUORI - Vital Eye Cream

NUORI - Vital Eye Cream

€49,00

Deze lichte, voedende oogcrème vermindert de eerste tekenen van veroudering rond de ogen. Hyaluronzuur, bekend om zijn krachtige hydraterende werking, en organische Aloë Vera helpen het vochtgehalte van de huid te herstellen en fijne lijntjes glad te strijken. Een samenstelling… read more

Oogcrème voor gezwollen ogen en wallen

Niet alle wallen zijn hetzelfde. Vetwallen zijn ophopingen van vet en blijven zichtbaar. Een oogcrème kan hier weinig aan doen, want vooral genen, leeftijd en levensstijl spelen een rol. Probeer in ieder geval te letten op gezonde voeding, voldoende slaap en minder je alcohol- en tabakgebruik. Vochtwallen zijn dan weer ophopingen van vocht. Je ziet ze vooral bij het opstaan en ze trekken wat weg gedurende de dag. Hier kan een oogcrème wél helpen, zeker als die verpakt is met een verkoelende stalen roller. Bewaar 'm in de koelkast en breng 's ochtends aan. De koelte zal helpen om het vocht sneller te doen wegtrekken.

ODACITE - Ba+S: Eye Contour Booster (Baobab + Sarsaparilla) ROLLER

ODACITE - Ba+S: Eye Contour Booster (Baobab + Sarsaparilla) ROLLER

€60,00

Specifieke huidproblemen: oogcontour Ba + S Eye Contour Serum Concentrate wordt beschouwd als het serum dat een "skin that gets you carded" door Glamour, en wordt nu geleverd met een baanbrekend toedieningssysteem om je goede resultaten te geven  DE BEST VERKOPENDE… read more

Oogcrème tegen hyperpigmentatie en zonneschade

De huid rondom je ogen is extra gevoelig voor pigmentvlekken en zonneschade, maar net deze zone wordt vaak vergeten tijdens het smeren. Kies daarom voor een milde, parfum- en alcoholvrije zonnecrème die je met een gerust gevoel ook op de oogzone kunt gebruiken. 

NUORI - MINERAL DEFENCE

NUORI - MINERAL DEFENCE

€39,00

Mineral Defense Sunscreen SPF 30 van Nuori is een volledig natuurlijke zonneschermformule die bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Een nieuwe generatie transparant, niet-nano-zinkoxide zorgt voor een hoge bescherming met een zacht gevoel en een pure, niet-plakkerige afwerking, waardoor… read more

Uitverkocht

Hoe gebruik je een oogcrème?

Oogcrème kun je één tot twee keer per dag gebruiken, zowel 's ochtends als 's avonds. Al is het een beetje trial and error: soms kan een oogcrème ervoor zorgen dat mascara en concealer uitlopen of minder goed aan te brengen zijn. In dat geval kun je de oogcrème best enkel 's avonds aanbrengen. Een druppeltje voor beide ogen is voldoende - te veel product kan onderhuids ophopen en net extra zwelling geven. Verspreid de crème rondom je ogen op de oogkas en neem ook je fronsrimpel mee. Ga niet te dicht tegen de wimperrand, om oogirritatie te vermijden. Tokkel het product zachtjes in met je ringvinger: zo stimuleer je microcirculatie en wordt het product beter opgenomen door je huid.

Wil je nog meer skincaretips? Lees hier alles over gevoelige huid, exfoliëren en hormonen en skincare.

« Back to Blog