Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

Maiwe

Maiwe

3 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Voor The Natural Beauty Club selecteren we alleen de allerbeste clean cosmetics. En onze familie is alweer een merk rijker: say hello to MAIWE! Dit jonge Belgische label stopt alle goede kwaliteiten van wilde rozenbottel in een 100% natural skincare-lijn. Goed voor je huid én voor de lokale vrouwelijke gemeenschap van de Andes waarmee MAIWE samenwerkt om rozenbottels in de onherbergzame natuur te plukken.

Over Maiwe

Na vijf jaar in Chili te wonen keerde Maayke Ruyffelaere in 2019 terug naar België met haar tweejarige dochter en een – letterlijk – wild plan. De bio-ingenieur wilde haar fascinatie voor wilde planten, clean beauty en eerlijke handel omzetten in een natural skincare-lijn op basis van écht goede rozenbottelolie. Die is namelijk befaamd om haar regeneratieve eigenschappen, maar varieert in de praktijk nogal op vlak van kwaliteit. MAIWE focust daarom op ingrediënten uit de vrije natuur: planten die goed gedijen op ruwe bodems, zoals wilde roos. De onherbergzame natuur in de Andes -met meren, vulkanen en bossen van duizenden jaren oud- is de perfecte voedingsbodem voor de wilde rozen die MAIWE gebruikt.

Het label deelt z’n naam trouwens met een meer in de Andes. Een fascinerende plek in het hooggebergte, op een boogscheut van Argentinië. Maayke heeft dan ook een bijzondere band met het beschermd gebied. Ze droomt ervan om samen met de lokale vrouwengemeenschap haar project rond rozenbottelolie verder uit te bouwen.

Anti-age rozenbottelgamma

MAIWE Rosehip Oil Serum is een unieke blend van, speciaal voor MAIWE, koudgeperste rozenbottelolie en CO2-zaad- en vruchtextracten met supergeconcentreerd vitaminegehalte. Vitamine A, C, B1, B2, B3, E en K, essentiële vetzuren en anthocyanine maken van het anti-age-serum een echte multitasker. Het vruchtextract is een ware bètacaroteenbom die je vitamine A - level boost, goed voor een egale teint, mooie glans en het elimineren van rimpels, littekens en acne.

Essentiële vetzuren hydrateren en exfoliëren de huid op een natuurlijke manier, en houden haar zacht en soepel. Het rozenbottelgamma bevat ook de MAIWE Balancing Facial Cream, een verzorgende en herstellende dag- en nachtcrème op basis van biologisch rozenbottelextract, hyaluronzuur, squalane en prebiotica. De MAIWE Purifying Cream Cleanser is een milde reiniger voor dagelijks gebruik met hetzelfde rozenbottelextract, kamille, shea boter, squalane en AHAs. Ze reinigt en exfolieert zacht, hydrateert en beschermt de huid.

Duurzame drive

Natural skincare

De MAIWE-producten worden ontwikkeld samen met een gespecialiseerd lab, helemaal volgens de principes van natuurlijke skincare: zonder synthetische stoffen of parfums, afgestemd op de gevoelige huid. De rozenbottelolie is uiteraard ook biologisch gecertificeerd.

Propere verpakking

Voor de doosjes koos MAIWE composteer- en recycleerbare materialen, de flacons zijn van glas en gerecycleerd plastic.

Female entrepreneurship

Een deel van de rozenbottelolie haalt MAIWE rechtstreeks bij een door vrouwen gerund lokaal bedrijf. De wilde rozenbottels worden door vrouwen geplukt in het Maiwe-gebied en het zuiden van Chili.

Nog meer goede intenties

  • Door de pluk ter plaatse te coördineren en te investeren in productiemateriaal kan MAIWE in de toekomst zelf olie produceren met enkel vruchten uit de streek. Door de lokale vrouwen erbij te betrekken, krijgen ze ook buiten oogsttijd financiële zekerheid. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst geïnvesteerd in zelfgekozen duurzame ontwikkelingsprojecten in het gebied.
  • De verpakking wordt weldra nóg duurzamer dankzij het opzettenvan een refill-systeem, het gebruik van herbruikbare pompjes en het inzamelen & hergebruik van de glazen flacons.

Leer Maiwe kennen

MAIWE - Rosehip oil serum

MAIWE - Rosehip oil serum

€40,00

Een unieke selectie van biologische rozenbottelextracten en oliën komen samen in dit jeugdbehoudende serum, rijk aan vitamine A, C en essentiële vetzuren die de vorming van collageen stimuleren, de huid hydrateren en op natuurlijke wijze exfoliëren, terwijl schade door de… read more

MAIWE - Balancing facial cream

MAIWE - Balancing facial cream

€46,00

Deze balancerende gezichtscrème met biologisch rozenbottelzaad extract en natuurlijke actieve stoffen zoals hyaluronzuur, squalaan en prebiotica zullen je huid beschermen, de natuurlijke barrière herstellen en zorgen voor intense hydratatie. Je huid voelt zacht en gevoed aan. De geurvrije formule is… read more






« Back to Blog