Gratis verzending in België bij aankopen boven de 49 euro

Club chit-chat: in gesprek met Natural Beauty Club founder Nina

Club chit-chat: in gesprek met Natural Beauty Club founder Nina

Sanne De Lee
5 minute read

Nina is de founder en drijvende kracht achter The Natural Beauty Club. Hoog tijd dus om haar eens wat beter te leren kennen. In deze blogpost vertelt ze je alles over het ontstaan van de Club én deelt ze haar beste beautytips!

Wie is Nina?

  • 30 jaar 
  • Afkomstig uit Overijse
  • Werkt sinds 2015 als haarstyliste en make-upartist
  • Heeft een achtergrond als Maatschappelijk Assistent en besliste na een jaar reizen door Azië het roer om te gooien en een beauty-opleiding te volgen

Over The Natural Beauty Club

Hoe is het idee voor The Natural Beauty Club ontstaan?

"Tijdens een reis naar New York kwam ik overal dry-bars tegen: salons waar je terechtkon om je haar te laten brushen of stylen. Geen klassiek kapsalon, dus. Dat vond ik zo'n tof, inspirerend concept! Ik zat al langer te broeden op het idee om een eigen zaak te openen en zo ontstond Cheveux Heureux: een plek om je haar en make-up te laten doen voor een feestje of gewoon als confidence boost. Ik wilde het concept graag verenigen met mijn passie voor clean cosmetics. Die gebruikte ik als visagiste en haarstyliste al op mijn klanten. Dus werd het een combinatie van salon met shop. Al snel bleek de verkoop van die cosmetica sterker te boomen dan ik ooit had durven dromen, en bleek de naam Cheveux Heureux te beperkt. Daarom doopten we die begin dit jaar om tot The Natural Beauty Club: een experience store voor producten en diensten in Leuven in combinatie met de webshop."

Wat was het mooiste moment voor jou sinds de lancering in november 2018?

"Toen de eerste lockdown vorig jaar inging, was ik op van de stress. Mijn piepjonge zaak draaide quasi volledig op beautydiensten en dat viel natuurlijk allemaal stil. Er zijn toen veel tranen gevloeid, geloof me. (lacht) Toch wilde ik niet bij de pakken blijven zitten. Ik besloot om tutorials te beginnen opnemen over de producten die ik verkocht in de (web)shop. Dat bleek een enorm succes: ik kreeg veel fijne reacties en het product in kwestie was na een half uurtje al uitverkocht! De dag erop kon ik met meer dan 20 pakjes naar de post. En eigenlijk is het niet meer gestopt. Zelfs in volle coronatijd zijn we enorm blijven groeien. Het is hard werken, maar ik haal er enorm veel voldoening uit."

En het mooiste compliment dat je kreeg?

"Ik krijg regelmatig hartverwarmende berichten van klanten. Hoe hun zelfbeeld is veranderd sinds ze natural beauty producten zijn beginnen gebruiken. Omdat de producten werken, maar ook omdat ze bepaalde eigenschappen van hun huid of uiterlijk zijn gaan accepteren. Dat vind ik zo geweldig! Van zulke berichtjes maak ik altijd een printscreen en sla ze op in een mapje op mijn telefoon. Op een slechte dag doet dat wonderen voor m'n humeur!"

Vanwaar de passie voor clean cosmetics?

"Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor cosmetica. Op mijn tiende maakte ik maskertjes met ingrediënten uit de keuken en gebruikte ik m'n mama's make-up. Toen ik als visagiste aan de slag ging, werkte ik met producten van grote cosmeticamerken. Maar ik stond vol met acne en zat vast in een vicieuze cirkel: ik gebruikte make-up om de slechte staat van mijn huid te verdoezelen, maar daardoor werd het alleen erger! Tot ik me begon te verdiepen in de ingrediënten en tot de vaststelling kwam dat mijn producten vol verstoppende, hormoonverstorende stoffen zaten. Ik kieperde alles in de vuilbak en ging op zoek naar clean en natuurlijke alternatieven. Mijn huid verbeterde in no time enorm."

Hoe selecteer je de merken en producten?

"Ahh, dat vind ik oprecht één van de leukste dingen aan mijn job! Tijdens reizen ga ik sowieso altijd op zoek naar nieuwe merken en bezoek ik lokale boetieks. Alle producten moeten sowieso clean zijn, maar ook duurzaam en cruelty free. Daarnaast ben ik heel gevoelig voor mooie verpakkingen. Minimalisme heeft bij mij altijd een streepje voor!" 

Waar wil je over vijf jaar staan met The Natural Beauty Club?

"Ik heb grote dromen... Het zou fantastisch zijn om overal in het land Clubs te kunnen vestigen en om onze hechte community van Natural Beauties nog meer uit te bouwen."

Over haar beautyrituelen

Hoe ziet je dagelijkse badkamerritueel eruit?

"Heb je even? (lacht) Ik ben iemand die graag veel tijd voor zichzelf neemt en dat ook nodig heeft. Elke avond trek ik me terug in de badkamer en zet mijn lievelingsmuziek op. Ik begin met een double cleansing. Eerst de Montana Harvest Omega Oil Cleanser, daarna de Daily Detox Facial Wash. Afsluiten doe ik met de Glycolic Toner. Daarna is het all about the eyes, met de Vital Eyecream. Vervolgens smeer ik serums, en hierin kan ik helemaal los gaan. Zo vind je alle serums van Odacité in m'n badkamer. Die gebruik ik naargelang de behoeften van mijn huid op dat moment. Hydrateren doe ik met de Vital Facial Cream - al drie jaar m'n vaste moisturizer. Als allerlaatste stap smeer ik natuurlijk een SPF. Op make-upvrije dagen is dat First Things First en anders de Super Serum Skin Tint."

Onmisbaar in je handtas?

"Een rode lipstick - al is dat momenteel natuurlijk minder van toepassing. Ik kan niet zonder de Bang Bang lip conditioner: die geeft een beetje kleur zonder too much te zijn. Daarnaast voedt hij m'n lippen intens. Niet onbelangrijk, want ik heb zowat altijd droge lippen."

Heb je nog een ultieme pro-tip?

"Een toner is onmisbaar geworden in mijn routine. Jarenlang dacht ik dat dit gewoon een marketingtrucje was voor alweer een extra potje in je badkamer. Intussen weet ik wel beter. Een toner is echt een meerwaarde in je skincareroutine. Ik verkies er eentje met acids. Die haalt dode huidcellen weg én tovert een stralende gloed op m'n huid."

« Back to Blog