Gratis verzending in België bij aankopen boven de 49 euro

Makkelijker clean cosmetics shoppen dankzij onze 5 labels

Makkelijker clean cosmetics shoppen dankzij onze 5 labels

5 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Dat onze shop volledig bestaat uit clean cosmetics, hoeven we je natuurlijk niet meer uit te leggen. Maar om jouw zoektocht naar de beste cosmetica nog makkelijker te maken, hebben we al onze producten nu ook ingedeeld volgens bepaalde labels. Zo kun jij makkelijk shoppen volgens jouw personal values!

Als natural beauty lover ben jij natuurlijk erg kritisch over wat je koopt. En terecht! Bij The Natural Beauty Club denken we hier net zo over. Daarom selecteren we de producten in onze shop met de grootste zorgvuldigheid, en komen er enkel clean cosmetics in. Maar daarnaast willen we ook jouw persoonlijke waarden en normen respecteren. Misschien kies jij wel liefst voor eco friendly producten? Of wil je graag alles vegan? Wel, we've got you covered! Alle producten in onze shop werden voorzien van labels. Zo kun je in één oogopslag zien of een product past bij jouw personal values.

We kozen voor 5 labels:

1.Vegan 

Wat?

Producten met dit label bevatten geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong.

Waarom?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegan (en dus volledig plantaardig) te eten. In navolging daarvan worden vegan cosmetica steeds belangrijker. Want ook in crèmes, make-up en verzorgingsproducten worden vaak ingrediënten van dierlijke oorsprong gebruikt. Bijenwas is een bekend voorbeeld. Dit is een verdikker en stabilisator en wordt ook gebruikt als glansmiddel (bijvoorbeeld in lippenstift). Intussen bestaat voor de meeste dierlijke bestanddelen intussen een waardig alternatief. Zo kan bijenwas bijvoorbeeld vervangen worden door candelilla was, afkomstig van de gelijknamige struik. Heel vaak (maar niet altijd) zijn vegan cosmetica ook cruelty free en dus vrij van dierenleed.

  

2. Certified organic ingredients

Wat?

Een aantal tot het merendeel van de ingrediënten in het product is afkomstig van biologische landbouw.

Waarom?

Ingrediënten van natuurlijke oorsprong worden veelal gewonnen via de landbouw. Als ze certified organic zijn, is die landbouw bovendien biologisch én is dit ook geverifieerd door een onafhankelijk controle-orgaan (zoals Ecocert). Bij biologische landbouw worden geen chemische pesticiden gebruikt, kunstmest of GMO's. Bovendien wordt rekening gehouden met het welzijn van dieren en met eerlijk arbeidsomstandigheden.

Hou er wel rekening mee dat het heel prijzig is om een certificaat te krijgen voor certified organic. Zo zijn er heel wat merken die gebruik maken van ingrediënten van natuurlijke oorsprong, maar nog geen certificaat hebben. Dit omdat het als jonge ondermening onbetaalbaar is. 

3. Cruelty free

Wat?

Het product (zowel de ingrediënten als het eindproduct) is volledig vrij van dierenleed en werd niet getest op dieren.

Waarom?

In Europa is proefdieronderzoek voor cosmetica sinds 2013 gelukkig verboden. Het verbod geldt zowel voor ingrediënten als het eindproduct én voor geïmporteerde producten. Daarom kun je er van uitgaan dat alles wat binnen Europa verkrijgbaar is sowieso dierproefvrij is. Maar dat wil daarom niet zeggen dat een merk volledig cruelty free is: in China zijn dierproeven immers nog steeds verplicht. De merken die wij selecteren, kiezen er daarom bewust voor om niet in China te verdelen en zijn dus 100% cruelty free. 

Let wel, cruelty free is niet gelijk aan vegan. Producten kunnen dus vrij zijn van dierenleed, maar wel nog ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten. Maar als ze cruelty free zijn, betekent dit dat de ingrediënten verkregen werden op een manier die het welzijn van het dier niet schaadt. 

4. 100% natural 

Wat?

Een product met dit label bestaat volledig uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Waarom?

De term 'natuurlijk' is tegenwoordig één van de meest gebruikte én omstreden termen in beautyland. Omstreden, omdat hij niet wettelijk beschermd is. Een product dat slechts 1 ingrediënt van natuurlijke oorsprong bevat, mag dus al verkocht worden als 'natuurlijk'. Verwarrend, vinden wij. Daarom kiezen we ervoor om enkel en alleen de parameter 'natuurlijk' toe te kennen als het om 100% natuurlijke ingrediënten gaat. In dit geval werd geen enkel ingrediënt gebruikt dat gecreëerd werd in een lab. Geen chemische toevoegingen, dus. Wél vinden alle ingrediënten hun oorsprong in de natuur. Uiteraard worden ze nog wel bewerkt om te kunnen gebruiken in een verzorgingsproduct. 

 

5. Eco friendly

Wat?

Het product wordt met het grootst mogelijke respect voor mens en milieu gemaakt. De verpakking, inhoud, ingrediënten en het productieproces berokkenen met andere woorden minimaal schade aan de planeet.

Waarom?

De klimaatproblematiek is prangender dan ooit. Heel wat bedrijven uit traditioneel vervuilende industrieën (zoals bijvoorbeeld de cosmatica-industrie) gooien daarom het roer om en gaan op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat kan op heel wat verschillende manieren: door verpakkingen bio-afbreekbaar of goed recycleerbaar te maken, door formules te ontwikkelen die bio-afbreekbaar te zijn, door hernieuwbare bronnen te kiezen voor het productieproces, door NGO's te steunen die zich inzetten voor het milieu, door verantwoorde arbeidsomstandigheden te voorzien, ...

En ook nog even dit...

Omdat wij onze merken zorgvuldig selecteren volgens onze clean cosmetics filosofie, voldoen ze automatisch aan een aantal voorwaarden. Zo is het voor ons evident dat alle producten onschadelijk zijn voor je gezondheid, cruelty free en op een duurzame manier worden geproduceerd. Vandaar zijn sommige labels van toepassing op het volledige assortiment. Met de labels willen we het shoppen vooral transparanter en personaliseerbaar maken voor jou. We vinden het namelijk heel belangrijk dat de producten die jij kiest niet enkel passen bij je huid- en haartype, maar ook bij je persoonlijke waarden en normen.

« Back to Blog