Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

SPF all year round: Meet our new brand Le Rub!☀️

SPF all year round: Meet our new brand Le Rub!☀️

Julie Caron
5 minute read

Listen to article
Audio generated by DropInBlog's Blog Voice AI™ may have slight pronunciation nuances. Learn more

Voor The Natural Beauty Club selecteren we alleen de allerbeste clean brands. En onze club is alweer een merk rijker: say hello to Le Rub! Ons nieuwe Belgische brand met hoogwaardige Minerale SPF-producten voor in je dagelijkse skincare routine. Welcome to the good life, beauties!

Als de zonnestralen zwakker lijken te worden en de temperaturen dalen, vergeten we al snel één belangrijk onderdeel van onze dagelijkse skincare routine: SPF. Zonnebescherming wordt vaak geassocieerd met de zomer, maar wij vertellen je graag waarom je best héél het jaar door je huid beschermt. Geen beter moment om ook meteen ons nieuwe merk Le Rub te introduceren: dit nieuwe clean beauty brand staat voor hoogwaardige SPF producten, die je gezondheid en milieu niet schaden. Geproduceerd in Italië met lokale mediterrane ingrediënten, hello summer lovin' beauty!

Waarom je SPF best het hele jaar door gebruikt

We denken al snel aan de warme zomerdagen op reis of een dagje op het strand als het gaat om SPF dragen. Niet is minder waar! De UV-straling van de zon is namelijk altijd aanwezig, ongeacht de seizoenen. Zelfs op bewolkte dagen en in de winter kan UV-straling de huid binnendringen en schade veroorzaken. Je kan UV- stralen verdelen in twee categorieën: UVA en UVB-straling. Beide soorten straling hebben een ander effect op je huid:

  • UVA: dringen diep door in de huid en zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpeltjes en pigmentvlekken. Deze stralen zijn het hele jaar door sterk aanwezig, zelfs op bewolkte dagen en tijdens de winter. 
  • UVB: zijn de grootste oorzaak van zonnebrand en kunnen ook leiden tot schade in de huid, wat uiteindelijk kan bijdragen aan huidkanker.

Hoewel UV-B-straling vermindert in de herfst en winter, blijven UV-A-stralen dus voortdurend aanwezig. Dit betekent dat zelfs als je geen zonnebrand krijgt, je huid nog steeds wordt blootgesteld aan schadelijke UV-stralen die bijdragen aan huidveroudering en gezondheidsproblemen. Wist je dat: schade door de zon ervoor zorgt dat je huid collageen en elasticiteit verliest, waardoor kleine lijntje en rimpels rond je ogen en mond gaan plooien? Als gevolg daarvan voelt je huid niet alleen slechter aan, maar ziet hij er ook slechter uit. Zo wordt tot 90% van alle huidvlekken, rimpels en textuurproblemen veroorzaakt door blootstelling aan UV-licht. Door dagelijks je SPF te gebruiken, geef je je huid de juiste verzorging die ze nodig heeft tegen huidveroudering ;)

Enter: Minerale zonnebescherming

In de wereld van SPF zijn er twee soorten zonnefilters: chemische en minerale. Als clean beauty lover is minerale zonnebescherming een voor de hand liggende keuze. Deze werkt namelijk door de UV-stralen te reflecteren van het huidoppervlak, in plaats van ze chemisch te absorberen in de huid. De twee belangrijkste ingrediënten in minerale SPF zijn niet -nano zinkoxide en titaniumdioxide, die beide veilig en effectief zijn in het blokkeren van UVA en UVB-stralen

De voordelen van minerale zonnebescherming? 

  • Sensitive skin proof: Minerale zonnefilters zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen zoals acne of rosacea.

  • Directe bescherming: In tegenstelling tot chemische zonnebrand, die 20-30 minuten nodig heeft om in te werken, biedt minerale SPF direct bescherming zodra je het aanbrengt.

  • Milieuvriendelijk: Minerale SPF is vriendelijker voor het milieu, met name voor het leven in de zee. Veel chemische zonnefilters bevatten ingrediënten zoals oxybenzone, die schadelijk kunnen zijn voor koraalriffen.

Welcome to our club!

Waarom wij Le Rub selecteerden voor ons assortiment? Omdat we voor jou een zo compleet mogelijk gamma aan natural beauty willen bieden. En daar kan je dagelijkse dosis SPF uiteraard niet in ontbreken!

Alle producten van Le Rub worden geproduceerd in Italië, met natuurlijke lokale ingrediënten. Le Rub richt zich op hoogwaardige, minerale SPF-formules die perfect passen in jouw dagelijkse routine. De producten bieden niet enkel bescherming, maar voeden ook de huid en zorgen voor een stralende, gezonde teint - ongeacht het seizoen. De hydraterende zonnefilters helpen je huid gehydrateerd te houden (hello skincare benefits!) én vormen een lichte barrière tegen schadelijke stoffen uit het milieu. Zo is het Sunset Serum een boost aan hydratatie en herstel, perfect om je huid te kalmeren voor, tijdens en na blootstelling aan de zon. De dubbele werking zorgt ervoor dat je huid gezond en veerkrachtig blijft!

Wist je dat?

"Als je de Sunset Serum onder de Everyday Sunscreen gebruikt, verhoog je de SPF-waarde dankzij de vitamine C die erin zit. Bovendien kunnen normale en vette huidtypes een moisturizer overslaan als je deze twee producten met elkaar combineert. Draag je graag make-up? Dan is de Everyday Sunscreen ook een perfecte primer. We hebben hem uitgebreid getest met verschillende foundations en hij vormt een ideale basis hiervoor" - Kim, founder Le Rub.

Ontdek Le Rub

LE RUB - EVERYDAY SUNSCREEN SPF30

LE RUB - EVERYDAY SUNSCREEN SPF30

€48,00

Maak kennis met de volgende generatie onzichtbare minerale zonnebescherming. Houd je huid het hele jaar door prachtig beschermd en gehydrateerd, met voedende natuurlijke antioxidanten en een zijdezachte formule die naadloos in je dagelijkse routine past. Duurzaam gemaakt in Italië met… read more

LE RUB - REPAIRING FACE MASK

LE RUB - REPAIRING FACE MASK

€44,00

Maak kennis met je krachtige drankje van huidvoedende goedheid. Ons herstellend gezichtsmasker is ontworpen als een totale huidherstellende behandeling, gemaakt met beproefde natuurlijke ingrediënten voor een diepe hydratatie en voeding. Gebruik het na een dag in de zon of wanneer… read more

LE RUB - SUNSET SERUM

LE RUB - SUNSET SERUM

€49,00

Het serum voor elke dag. Rijk aan vitamine C. Boordevol anti-oxidanten.Intense hydratatie met hyaluronzuur. Laat je huid zien dat je ervan houdt met een heerlijke applicatie van dit hydraterende en herstellende serum. Gemaakt met natuurlijke, glansversterkende ingrediënten om te verkoelen, hydrateren en… read more

Meer merken uit onze club ontdekken? Lees de blogs over L:a Bruket, Gun Ana en So Kind!


« Back to Blog