Gratis verzending in België bij aankopen boven de 49 euro

SOS pigmentvlekken! Dit zijn onze ultieme tips en producten

SOS pigmentvlekken! Dit zijn onze ultieme tips en producten

Sanne De Lee
3 minute read

Tijdens en na de zomer kunnen pigmentvlekken extra aanwezig zijn, doordat het zonlicht volop op onze huid scheen. Wat je daaraan kunt doen -en smeren!- verklappen we in deze blogpost.

Wat zijn pigmentvlekken eigenlijk?

Het woord zegt het al: pigmentvlekken zijn vlekjes op de huid die te veel pigment -ook wel melanine- bevatten. Melanine is het stofje dat ervoor zorgt dat je in de zomer bruin wordt. Maar bij zo’n pigmentvlek is de aanmaak melanine-aanmaak plaatselijk verstoord. Melanine hoopt op en geeft zo een bruine verkleuring op de huid.

Pigmentvlekken komen voor in allerlei soorten en maten. Dit zijn de drie meest voorkomende:

Post-inflammatoire hyperpigmentatie

Ontstaat door kleine wondjes aan de huid. Denk aan schaafwonden, insectenbeten en acne. Bij mensen met een gevoelige huid kan het zelfs ook ontstaan na gebruik van agressieve cosmeticaproducten. De verkleuring trekt bijna altijd weg, maar dat kan tot wel een jaar duren.

Lentigines

Ontstaan door zonlicht, en dus veelal op plaatsen waar veel zonlicht komt (zoals je gezicht, decolleté, handen en armen). Deze vlekken verdwijnen niet, maar worden wel lichter in de winter.

Melasma

Zijn grillig gevormde, meestal grotere vlekken die ontstaan door een combinatie van genetische aanleg, zonlicht en hormoonhuishouding (denk bijvoorbeeld aan zwangerschapsmasker).

Wat kun je eraan doen?

Met deze 4 golden rules kun je post-inflammatoire hyperpigmentatie, melasma en lentigines voorkomen en behandelen.

Never-nooit buiten zonder zonnecrème

Aangezien de drie vormen van hyperpigmentatie ontstaan onder invloed van zonlicht, is het allereerst super-duper belangrijk om je huid goed in te smeren met zonnecrème. Anders is het als dweilen met de kraan open: je wil pigmentatie voorkomen of verminderen, maar blijft het wel stimuleren door in de zon te komen. 

Sunny Side of Things van Skin by Dings is een handige zonnelotion voor lichaam én gezicht met een SPF 50+. Not sticky, very effective! 

SKIN BY DINGS - Sunny Side Of Things: Sun protection body & face lotion SPF 50+

SKIN BY DINGS - Sunny Side Of Things: Sun protection body & face lotion SPF 50+

€44,00

De 'zonnecrème de la crème' voor je lichaam & gelaat. Hydraterende lotion die jou (en het hele gezin) een zeer hoge, waterbestendige UVA en UVB (SPF 50+) bescherming biedt. Boek je vliegticket, pak je bikini's of ski's en gooi SUNNY… read more

Smeren met vitamine C

Vitamine C (terug te vinden als ascorbic acid of sodium ascorbyl phosphate op de ingrediëntenlijst) kan, in voldoende hoge concentraties, melasma verbeteren. Ideaal is een product waarin vitamine C luchtdicht verpakt is of ‘vers’ wordt gemengd, zoals de Supreme-C Serum Treatment van Nuori: vitamine C kan namelijk heel slecht tegen lucht en licht.

Supreme-C Serum Treatment van Nuori is een intensieve vitamine C-kuur van 20 tot 30 dagen waarbij je 100% puur vitamine C-proeder vlak voor toepassing in het serum mengt.

 

Smeren met niacinamide

Ook van niaacinamide weten we dat het, in voldoende hoge concentratie, kan helpen tegen oppervlakkige pigmentatie. Verder werkt het ontstekingsremmend en herstelt het de huidbarrière. Een win-win voor glowy skin!

Super Serum Skin Tint van Ilia beschermt tegen de zon, egaliseert de huid en bevat niacinamide tegen oppervlakkige pigmentatie.

ILIA - Super Serum Skin Tint SPF 30

ILIA - Super Serum Skin Tint SPF 30

€56,00

De super serum skin tint is een clean, licht dekkend, gekleurd mineraal SPF 30-serum dat de voordelen van huidverzorging verhoogt. Deze unieke formule combineert huidverzorging, make-up en bescherming tegen de zon in één gemakkelijke stap. Dit super serum biedt SPF… read more

Fruitzuren als multitasker

Fruitzuren (zoals glycolzuur) kunnen je huid sterk verbeteren. Om oppervlakkige pigmentatie op te lichten, zijn hoge concentraties nodig die je enkel in de vorm van een peeling bij het schoonheidssalon kunt vinden. Op dagelijkse of kuurbasis kun je wel een lagere concentratie smeren ter preventie en om de algemene huidstructuur te verbeteren. 

Hyperpigmentation Booster (Papaya + Geranium) van Odacité is een serum dat helpt om de huid te egaliseren. Meng een paar drupjes van deze krachtpater door je nachtcrème of gebruik het serum op zichzelf.

ODACITE - Pa+G: Hyperpigmentation Booster (Papaya + Geranium)

ODACITE - Pa+G: Hyperpigmentation Booster (Papaya + Geranium)

€46,00

Specifieke huidproblemen: hyperpigmentatie Multi-actief serum dat helpt om de donkere vlekken te verminderen en tegelijkertijd het uiterlijk van een verouderde huid  te verbeteren.  2-3 druppels 's morgens en' s avonds is alles wat u nodig heeft om de schoonheid van… read more

« Back to Blog