Gratis verzending in België en Nederland bij aankopen boven de 49 euro

Ingrediënt uitgelicht: niacinamide

Ingrediënt uitgelicht: niacinamide

Sanne De Lee
3 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Krachtige, werkzame ingrediënten kunnen wonderen doen voor je huid. Zoals niacinamide (of vitamine B3). Een echte krachtpatser helpt bij tal van huidkwaaltjes. Onmisbaar dus in je natural beautyroutine!

In deze blogpost vertellen we je hoe niacinamide precies werkt én hoe je het gebruikt.

Wat is niacinamide?

Niacinamide -ook wel vitamine B3- is een wateroplosbare vitamine die vlot samenwerkt met stoffen die van nature aanwezig zijn in de huid. Daardoor het ingezet kan worden voor tal van huidkwaaltjes. Het is een erg mild stofje dat goed wordt verdragen door alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige. Het mag gerust in meerdere stappen van je verzorgingsroutine zitten: een hogere concentratie zal niet tot irritatie of gevoeligheid leiden. Ook over de combinatie met andere ingrediënten hoef je je geen zorgen te maken. Niacinamide kun je met een gerust hart samen gebruiken met bijvoorbeeld met retinol, acids, antioxidanten of vitamine C.

Waarom is niacinamide goed voor de huid?

  • Het voorkomt vochtverlies en een vochtarme huid. Omdat niacinamide de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren (dat zijn onze natuurlijke huidvetten) stimuleert, versterkt het de huidbarrière. Daardoor is je huid beter beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf én verliest ze ook minder vocht.
  • Het heeft een licht exfoliërende werking, waardoor de kans op huidschilfertjes verkleint en je teint gladder en stralender wordt. Ook zullen droogtelijntjes minder opvallen en worden rimpeltjes verzacht.
  • Het vermindert zichtbare poriën. Niacinamide voorkomt dat vuil zicht ophoopt, waardoor ook opgerekte en verstopte (en dus zichtbare) poriën voorkomen worden.
  • Het vermindert hyperpigmentatie. Uit onderzoek blijkt dat een concentratie van 5 procent niacinamide oppervlakkige pigmentvlekken kan verminderen. Een concentratie van 2 procent of hoger is dan weer effectief om rode vlekken na puistjes tegen te gaan.
  • Het reguleert de talgproductie en werkt ontstekingsremmend. Daarom is niacinamide een slimme keuze voor wie last heeft van een acnegevoelige huid.

Hoe gebruik je het?

Producten met niacinamide kun je aanbrengen na het reinigen van je huid. Het kan verwerkt zitten in je moisturizer of toner. Serums of treatments met een hogere concentratie niacinamide zijn dan weer ideaal als kuur wanneer je last hebt van kwaaltjes zoals zichtbare poriën, een acne-opstoot, een vochtarme huid of een ruwe huidtextuur. Verder kun je niacinamide gerust op de oogzone aanbrengen. Oogproducten met niacinamide voorkomen dehydratatie, verminderen fijne lijntjes en donkere kringen.

Onze favoriete producten met niacinamide

Om puistjes te behandelen

NUORI - CLARITY SPOT TREATMENT

NUORI - CLARITY SPOT TREATMENT

€29,00

Deze lichtgewicht gel bestrijdt puistjes met klinisch bewezen natuurlijke ingrediënten en geen nare dingen.  6.4% glycolzuur en melkzuur complex droogt oneffenheden uit en in combinatie met niacinamide minimaliseert het verkleuring en littekens na het uitbreken. Geschikt voor de meeste huidtypes.… read more

Voor gezicht én lichaam

SKIN BY DINGS - Foam tastic things

SKIN BY DINGS - Foam tastic things

€40,00

Een multitaskende verzorging met een luchtig schuimpje van fun? Yes, please! Dit serum in schuimvorm hydrateert zowel lichaam als gelaat. Masseer het in na het zonnen, natuurlijk, maar ook na het reinigen, na de douche of wanneer je er zin in… read more

Voor dagelijks gebruik

ILIA - Super Serum Skin Tint SPF 30

ILIA - Super Serum Skin Tint SPF 30

€56,00

De super serum skin tint is een clean, licht dekkend, gekleurd mineraal SPF 30-serum dat de voordelen van huidverzorging verhoogt. Deze unieke formule combineert huidverzorging, make-up en bescherming tegen de zon in één gemakkelijke stap. Dit super serum biedt SPF… read more

Wil je nog meer skincaretips? Lees hier alles over littekens van acne en oogcrème.

« Back to Blog