Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

What a man, what a man: huidverzorgingstips voor mannen

What a man, what a man: huidverzorgingstips voor mannen

Sanne De Lee
3 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Er zijn wel degelijk verschillen tussen de huid van mannen en vrouwen, dus is het slim om ook je verzorging hierop aan te passen. Mannen, opgelet: in deze blogpost kom je alles te weten over het verzorgen van je huid!

Is een compleet aparte verzorgingslijn voor mannen eigenlijk nodig? Nope! Bij The Natural Beauty Club maken we geen onderscheid: al onze producten zijn uniseks. We kijken vooral naar de specifieke behoeften van iedere huid

De mannelijke huid in een notendop

  • Mannen zweten meer. Tijdens het sporten tot wel dubbel zoveel als vrouwen. Goed reinigen is dus geen overbodige luxe: zo blijf je onzuiverheden en puistjes voor.
  • Door het hogere testosterongehalte in het lichaam bevat de huid van een man meer talgklieren. Daardoor is ze ook wat vetter.
  • Mannen hebben grotere poriën, opnieuw door dat hogere testosteronniveau.
  • Mannen hebben meer lichaamsbeharing. Dat kan sneller zorgen voor (scheer)irritatie.
  • De huid is dikker dan die van vrouwen. 
  • Mannen lopen globaal genomen meer risico op huidkanker dan vrouwen. Dat zou te maken hebben met het feit dat ze minder aandacht besteden aan zonnebescherming.

Huidverzorging: hierop kun je letten?

Hoewel je op veel potjes en tube het label 'for men' terugvindt, zijn aparte producten voor mannen eigenlijk compleet overbodig. Het verschil zit 'm doorgaans enkel in de verpakking en de geuren die werden toegevoegd.

Wél kan het zinvol zijn om als man te kiezen voor producten die rekening houden met de specifieke fysiologische eigenschappen van je huid. Denk aan een goede reiniger voor na het sporten (of andere activiteiten waarbij je veel zweet), een moisturizer voor de vettere huid én een goede zonnecrème.

Onze Natural Beauty verzorgingsroutine voor mannen:

De basics

Met een vette huid en grotere poriën is het belangrijk om goed te reinigen. Zo voorkom je verstoppingen en dus puistjes. Deze lichtgewicht schuimende cleanser maakt komaf met vuiltjes, talg en andere onzuiverheden die zich gedurende de dag opstapelen.

NUORI - VITAL FOAMING CLEANSER

NUORI - VITAL FOAMING CLEANSER

€32,00

NUORI’s Vital Foaming Cleanser is een luxueuze cleanser die de huid grondig reinigt en make-up verwijdert zonder de huid te ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Granaatappel enzyme en radijs root extract verwijderen zachtjes en effectief onzuiverheden en ontdoet de huid… read more

Een verzorgend serum dat overtollige olie weghaalt en de poriën zuiver houdt, kan ook helpen op puistjes te voorkomen en zichtbare poriën te verminderen.

ODACITE - Pe+C: Combination Skin Booster (Peach + Cypress)

ODACITE - Pe+C: Combination Skin Booster (Peach + Cypress)

€39,00

Specifieke huidproblemen: gecombineerde huid Licht, penetrerend serum dat helpt de gecombineerde huid in balans te brengen zonder deze uit te drogen.  2-3 druppels 's morgens en' s avonds is alles wat u nodig heeft om de schoonheid van de huid… read more

Hoewel mannen doorgaans wat later rimpels krijgen, zijn ze wel meteen dieper. Een goede oogcrème helpt alvast om de eerste kraaienpootjes minder zichtbaar te maken. Extra handig: deze mag je ook op de lippen gebruiken!

EVOLVE - 360 Eye and Lip Contour

EVOLVE - 360 Eye and Lip Contour

€35,00

De 360 ​​Eye and Lip Contour is een oog- en lipcrème gebaseerd op het Age Smarter 360-concept van Evolve. Aging Smarter zorgt op natuurlijke wijze voor de huid in elke levensfase en werkt proactief samen met het lichaam om het… read more

Jezelf goed beschermen tegen de zon is van groot belang. Deze moisturizer verzorgt én bevat meteen een SPF van 30. Ideaal dus om iedere dag te gebruiken.

SKIN BY DINGS - First Things First: Face primer & moisturizer SPF 30

SKIN BY DINGS - First Things First: Face primer & moisturizer SPF 30

€55,00

De multitasker: deze fluïde gebruik je als dagcrème of als primer onder je make-up. Ze beschermt tegen UVA, UVB en blauw licht en maakt de huid glad, houdt haar mat en maakt poriën en lijntjes minder zichtbaar. inhoud: 50 ml … read more

 

De all-in-one kit

Deze kit voor de vettere huid bevat drie producten voor de dagelijkse verzorging van de vette huid met grote poriën: eerst reinigen, dan verzorgen met een serum en lichte lotion. Easy peasy!

De verwennerijtjes

Grey Labdanum is een rijk parfum met amber, wierook en patchoeli. 

Zalige douchegel met noten van zwarte pepers en cederhout. 

EVOLVE - African Orange Aromatic Wash

EVOLVE - African Orange Aromatic Wash

€19,50

African Orange Aromatic Wash is een luxueuze wash voor hand en lichaam. Met een heerlijke geur van bloedsinaasappel en vanille en een noot van zwarte pepers en cederhout. Organic Aloë Vera verzacht en kalmeert droge handen en lichaam. Het is een weldaad… read more

Deze face mist bevat kamille-extract: ideaal om huidirritatie na het scheren te kalmeren.

ODACITE - Hydra-Repair Treatment Mist: Aloe + Immortelle

ODACITE - Hydra-Repair Treatment Mist: Aloe + Immortelle

€52,00

Doel: opfrissen, hydrateren en herstellenDeze verjongende gezichtsmist is een zeer effectieve en innovatieve manier om uw huid te doordrenken met verouderingsbestrijdende actieve stoffen en daarnaast geeft het een perfecte hydratatie.Elke kleine druppel van deze goddelijk geurende mist is samengesteld om… read more

« Back to Blog