Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

Huidverzorging tijdens kanker: onze 6 beste tips 🎗️

Huidverzorging tijdens kanker: onze 6 beste tips 🎗️

Sanne De Lee
4 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Op 19 oktober is het Dag tegen Kanker. Een moment waarop we nog ietsje harder denken aan alle mensen die getroffen worden door deze vreselijke ziekte. En omdat iedereen het verdient zich mooi te voelen, geven we in deze blogpost een heleboel tips rond huidverzorging tijdens kanker.

Zelfzorg is voor ons van onschatbare waarde, en al helemaal als het over een kankertraject gaat. Huidverzorging kan daarbij van groot belang zijn. Behandelingen tegen kanker tasten behalve kankercellen immers ook gezonde (huid)cellen aan. Je huid en nagels worden daardoor brozer en gevoeliger en je krijgt last van ongemakken zoals jeuk, pijn, schilfertjes of roodheid. Om je te ondersteunen, geven we je graag zes tips voor een liefdevolle huidverzorging tijdens deze uitdagende tijd. Beschouw dat meteen als een verwenmoment voor jezelf. Je verdient het 💖

1. Ga voor zachtheid

Tijdens een kankerbehandeling is het belangrijk om agressieve chemicaliën te vermijden. Kies voor natuurlijke, milde producten zonder synthetische toevoegingen. Ook parfumstoffen laat je best achterwege. Niet alleen zouden ze misselijkheid kunnen verergeren, ze kunnen huidirritatie uitlokken.

Onze favorieten voor jou

2. Hydratatie is key

Chemotherapie en andere kankerbehandelingen kunnen je huid sterk uitdrogen. Extra hydratatie is dan broodnodig. Kies producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid en ga voor vochtinbrengende ingrediënten zoals natuurlijke oliën (zoals shea butter, argan- of jojoba-olie), hyaluronzuur of glycerine.

Onze favorieten voor jou

3. Sterke huidbarrière

Door een chemobehandeling wordt de normale celdeling van de huid ontregeld. Daardoor kan ze zichzelf niet meer beschermen. De huidbarrière is met andere woorden aangetast tijdens een kankerbehandeling. Kies daarom voor huidverzorging met barrièreherstellende ingrediënten.

Onze favorieten voor jou

4. Zacht reinigen

Tijdens een kankertraject is het ook cruciaal om je huid op een milde manier te reinigen. Vermijd dus sterke zepen en ga voor een zachte, natuurlijke (olie)reiniger. Die ontdoet je huid van vuiltjes en make-up zonder ze verder uit te drogen of te irriteren.

Onze favorieten voor jou

5. Nagelverzorging 

Ook je nagels zien af van behandelingen tegen kanker. Ze worden brozer, breken sneller af en je nagelriemen drogen uit. Met een portie extra liefde kun je ze herstellen, versterken en beschermen.

Onze favorieten voor jou

6. Extra belangrijk: zonnecrème 

Zonbescherming is sowieso van groot belang, maar helemaal als je behandeld wordt tegen kanker. Je huid wordt immers een stuk gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals UV-straling. Smeer daarom iedere dag een SPF op de delen die worden blootgesteld aan de zon. Yes, ook als die niét schijnt!

Onze favorieten voor jou

Meer lezen? Check zeker onze blogs over vitamine C, alles over beauty supplementen en ons nieuw merk Aloïse

« Back to Blog