Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

Inner beauty: alles over supplementen💊

Inner beauty: alles over supplementen💊

Julie Caron
5 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Of je nu last hebt van hormonale acné, pigmentatie of een doffe teint: we willen allemaal een glowy en gezonde huid. Zijn supplementen hiervoor een goed idee, en waarbij kunnen ze je allemaal helpen? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over inner beauty en het gebruik van supplementen!

Een gezonde en stralende huid is een wens van iedereen, en beauty supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse skincare-routine of me-time momentje. De supplementen zitten boordevol voedingsstoffen die je huid van binnenuit kunnen voeden en ondersteunen. In deze blog ontdek je de voordelen van supplementen voor je huid en lichaam en laten we je kennis maken met de must-have ingrediënten voor een stralende teint of als ondersteuning van je hormonale balans.

Welke supplementen heb ik nodig?

Voordat je een keuze maakt in het nemen van welke supplementen, is het belangrijk even te checken wat je nu écht nodig hebt of ergens last van hebt. Heb je vaak hoofdpijn, last van acné, weinig energie of foodcravings? Dan kan je de keuze van supplement hierop baseren, alsook de fase waarin je op dat moment in je leven bent. Stel je wil graag zwanger worden of je geeft borstvoeding dan is het zeker belangrijk om dit goed na te gaan. Gebruik zeker ook supplementen die goed worden opgenomen door je lichaam, en ga niet overbodig veel supplementen innemen.  

Alles over ingrediënten

In verschillende beauty supplementen vind je een aantal bekende ingrediënten terug, maar voor wat dienen ze net? Het verschil vind je voornamelijk terug in de zorgvuldige samenstelling van het supplement zelf. Van zink tot magnesium of vitamine A,B en C: wij zetten ze voor jou even op een rijtje. 

1 Zink

Zink is jouw ideale match als je graag wat meer aandacht besteed aan de sterkte van je haar, nagels en huid. Het kan haarverlies helpen verminderen en de haargroei stimuleren, terwijl het helpt bij het behouden van een gezonde, glanzende uitstraling. Heb je last van zwakke en broze nagels? Dan kan zink helpen bij het versterken en bevorderen van gezonde nagelgroei. Je kan zink ook terugvinden in voeding als vlees, schaaldieren, noten of zuivelproducten.

GUUD - Glow

GUUD - Glow

€52,50

Guud Glow helpt je om je tijdens je hele cyclus mooi, krachtig en sterk te voelen  Dit natuurlijk supplement bevat alles wat je nodig hebt voor een stralende huid, gezond haar en sterke nagels Voordelen: 100% PLANTED-BASED & DUURZAAM  HELPT… read more

2 Magnesium

Magnesium is een mineraal en is van groot belang bij verschillende lichaamsprocessen, maar ook de werking van je zenuwen en spieren. Ook als je last hebt van weinig energie of vermoeidheid, kan je zeker geholpen zijn met een supplement dat magnesium bevat. Maar magnesium kan ook helpen voor een gezonde huidbalans en verminderen van ontstekingen, niet onbelangrijk als je last hebt van acne of andere huidproblemen dus! Je vindt magnesium ook terug in voeding waaronder bananen, spinazie, broccoli of cacao (met een hoog percentage uiteraard). 

GUUD - Vibes

GUUD - Vibes

€32,00

Het moderne leven kan vermoeiend zijn, vooral tijdens je menstruatie… Maar wij vinden dat vermoeidheid niet iets is wat je maar moet accepteren – integendeel! De perfecte combinatie van magnesium en vitamine B6 helpt tegen vermoeidheid en bij het behouden van… read more

3 Vitamine A, B, C en D

Vitamines zijn één van de meest geliefde ingrediënten in beauty supplementen en hebben vaak voordelen voor je huid, haar en gezondheid. Vitamine A, ook bekend als retinol, helpt bij de celvernieuwing waardoor je huid er gezonder en glowy uitziet. Vitamine B, bevordert de haargroei en helpt bij het behouden van gezonde nagels en teint. Vitamine C is dan weer een krachtige antioxidant - ideaal tijdens dit zomerweer- die de huid beschermt tegen vrije radicalen, helpt bij de aanmaak van collageen en voor een stevigere huid zorgt, die doorgaans ook fijne lijntjes en rimpels verminderen. Vitamine D halen we voornamelijk uit de zon (vergeet hier geen goede zonnecrème natuurlijk!) maar kan je ook terugvinden in supplementen. Deze vitamine heeft een positief effect op je huid en het verminderen van ontstekingen.  

4 Omega 3

Omega-3 vetzuren, ookwel bekend als essentiële vetzuren, staan bekend om ontstekingen te verminderen. Een echte go-to als je last hebt van acné, roodheid of huidirritaties. Het bevordert daarbij ook de productie van collageen, het eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid én voor het behouden van een gezond hart en brein. Deze vetzuren vind je ook terug in verschillende soorten vette vis (zalm, makreel) en zaden. Ben je vegetarisch of vegan? Don't worry, want de supplementen van GUUD zijn vegan!

GUUD - Inside

GUUD - Inside

€38,50

Guud Inside zit vol Omega-3 en helpt je bij het behouden van een gezond hart en brein  De ideale Guud all-rounder voor elke dagBovendien is ons Omega-3-supplement gemaakt van algen, en niet van visolie  Dat maakt Guud Inside ook nog… read more

5 Foliumzuur

In het supplement 'Flow' van GUUD vind je actief foliumzuur terug, belangrijk voor vrouwen die graag zwanger willen worden, zwanger zijn of als je menstruele cyclus niet goed verloopt. Het is een essentieel ingrediënt om te nemen voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van je ongeboren baby en wordt beter opgenomen dan de meeste vormen foliumzuur in andere beauty supplementen. Dit supplement is door founder Morgane speciaal ontwikkeld om je hormonen te reguleren, een gezonde cyclus te bevorderen én je vruchtbaarheid te ondersteunen.  

Wil je meer weten over hormonen en de invloed op je huid en lichaam? Bekijk zeker het nieuwe boek van Morgane, founder van GUUD Woman: Het Cyclus Kompas

GUUD - Flow

GUUD - Flow

€38,50

Guud Flow is een multivitamine met actief foliumzuur, speciaal ontwikkeld om je hormonen te helpen reguleren, een gezonde cyclus te bevorderen en je vruchtbaarheid te ondersteunen  Deze capsules bevatten alle Guud stuff die je nodig hebt: Vitamine A, C, D3, B1, B5,… read more

Meer lezen? Check dan zeker onze blogs over ons nieuwe brand Aloïse, onze travel size beauty en alles over lichaamsverzorging.

« Back to Blog