Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

Hello healthy haircare: dit zijn onze tips voor gezond haar

Hello healthy haircare: dit zijn onze tips voor gezond haar

Sanne De Lee
4 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Yes, we willen allemáál volumineuze, glanzende lokken. Bij The Natural Beauty Club selecteren we enkel clean haircare products, zonder agressieve chemicaliën voor je haar. Al onze tips voor gezond haar lees je in deze blogpost.

Onze no-no list voor haircare

  • Siliconen: zijn gladmakende stoffen die je haar glanzend maken. Maar eigenlijk leggen ze een laagje om je haar dat zich opbouwt, wat uiteindelijk erg verstikkend en verzwarend wordt. 
  • SLS of Sodium Lauryl Sulfaat: is een sterke ontvetter, maar werk sterk irriterend voor de hoofdhuid
  • Ftalaten: is de verzamelnaam voor chemische stoffen die dienen als weekmakers in plastic. Ze zitten in tal van gebruiksvoorwerpen: verzorgings- en schoonmaakmiddelen, keukengerei, verpakkingen van voedsel, plakband, verf, vernis, vinyl- en kunststof vloerbedekkingen... Elke dag worden we er dus in verschillende gradaties aan blootgesteld. De laatste jaren wijzen meer en meer onderzoeken op hun hormoonverstorende effect: ze worden gelinkt aan onder meer kanker, diabetes, obesitas en vruchtbaarheidsproblemen.
  • Ethoxylaten en 1,4 Dioxane: 1,4 dioxane is een verontreiniging die ontstaat wanneer bepaalde veelvoorkomende ingrediënten met elkaar worden gemengd. 1,4-dioxaan is een verwachte verontreiniging van een proces dat ethoxylering wordt genoemd, wanneer ethyleenoxide aan andere ingrediënten wordt toegevoegd om ze minder hard te maken. Een goed voorbeeld hiervan is sodium lauryl sulfaat.
  • Parabenen: Parabenen zijn chemicaliën die gebruikt worden als conserveermiddel in voornamelijk cosmetica en huidverzorgingsproducten. Ze zitten ook in levensmiddelen, schoonmaakmiddelen en medicijnen. Uit wetenschappelijk onderzoek worden parabenen in verband gebracht met borstkanker door hun oestrogeenachtige werking. Daarnaast kunnen ze ook irriterend werken. 
  • Enthanolamines: Ethanolamines zijn ammoniakverbindingen die worden gebruikt in emulgatoren voor cosmetica of schuimmiddelen. Het zijn heldere, kleurloze, stroperige vloeistoffen met ammoniakachtige geuren, die de gecombineerde eigenschappen van alcoholen en aminen hebben.
  • EDTA kunstmatige kleurstoffen
  • Synthetische geurstoffen

Good hair days ahead! Dit zijn onze tips 

Ontwarren

  • Borstel je haar liever niet als het nat is. Nat haar is namelijk veel rekbaarder of elastischer en kan daardoor sneller beschadigen. Beter is om je lokken voor het wassen goed uit te borstelen en nieuwe knopen zoveel mogelijk te voorkomen. 
  • Nat haar kammen kan wel, op voorwaarde dat je een goede (leave in) conditioner gebruikt: die maakt je lokken makkelijker doorkambaar. Begin bij de puntjes en werk omhoog richting de haarwortel. 

INNERSENSE - Sweet Spirit Leave In Conditioner

INNERSENSE - Sweet Spirit Leave In Conditioner

€15,00

Deze ontwarrende spray gaat het haar intens hydrateren, ontwarren en diep in de kern voeden.De spray zit boordevol verzachtende oliën, heerlijk geurende kruiden, bloemenessenties en een vleugje honing om het haar te verzachten en handelbaar te maken. Lavendel voegt een delicate, helende geur… read more

WE ARE PARADOXX - Repair 3 in 1 conditioner

WE ARE PARADOXX - Repair 3 in 1 conditioner

€25,00

Deze 95% natuurlijke mind-blowing multi-tasker werkt als een conditioner, leave-in behandeling en finishing balsem. Het haar zal zacht, gerepareerd, glanzend en pluisvrij zijn. Irish Carrageen Moss helpt de haarvezels te conditioneren en te versterken 250 ml … read more

Wassen

  • Gebruik je haircare producten slim. Een shampoo werkt ontvettend en breng je dus vooral aan op de hoofdhuid. Conditioner werkt dan weer verzorgend en breng je voornamelijk aan op de lengtes.
  • Heb je een hygiënische levensstijl of werk je in een propere een omgeving dan hoef je je haar echt niet dagelijks te wassen. Mik op een tweetal keer per week.
  • Met een vettere hoofdhuid is het natuurlijk wél fijn om wat vaker te wassen. Een wasbeurt kun je nog een dagje uitstellen met droogshampoo. Is het toch tijd om te wassen, gebruik dan aangepaste haircare producten: shampoos voor dagelijks gebruik of voor droog haar bevatten over het algemeen minder wasstoffen en zijn dus het mildst voor je haar.
  • Voor krullend haar kies je best een intens hydraterende shampoo.

INNERSENSE - Refresh Dry Shampoo

INNERSENSE - Refresh Dry Shampoo

€28,00

Deze heerlijke droogshampoo verwijdert overtollige olie, geeft body aan het haar, creëert textuur en vernieuwt het haar. Tapiocazetmeel en toverhazelaar absorberen overtollige olie, terwijl natuurzuivere honing volume en structuur en glans toevoegt. Geeft een volume boost vanaf de wortels en… read more

NUORI - Fresh'air dry shampoo

NUORI - Fresh'air dry shampoo

€19,00

Deze ultra zachte doogshampoo van Nuori is goed voor jou én de planeet! Het poeder brengt textuur en natuurlijk volume toe aan elke coupe en geeft een subtiele geur aan je lokken dankzij een mix van natuurlijk essentiële oliën.  Het… read more

INNERSENSE - Hydrating Cream Hairbath

INNERSENSE - Hydrating Cream Hairbath

€15,00

Deze luxueuze en hydraterende shampoo versterkt het haar van binnenuit. Essentiële oliën van salie en tamanu brengen balans, zorgen voor een gezonde hoofdhuid, en beschermen tegen uitdroging. het werkt diep hydraterend maar toch gaat de lokken niet verzwaren en voelt… read more

Drogen

  • Twist je haar niet om het 'uit te wringen' na het wassen. Zo zet je je lokken onnodig onder druk en spanning. Beter is om te knijpen.
  • Hittetools zoals de haardroger, krultang of steiltang zijn eigenlijk slecht voor je haar. Af en toe hitte gebruiken, kan geen kwaad. Maar als je dagelijks gaat föhnen of stylen, drogen je lengtes uit en kunnen je lokken zelfs afbreken. Beperk het gebruik van hitte dus zoveel mogelijk en gebruik in elk geval steeds een hittebeschermend product.

INNERSENSE - Hair Love Prep Spray

INNERSENSE - Hair Love Prep Spray

€18,00

Een primer spray voor optimale body, langdurige styling en bescherming tegen thermische hitte. Bereid het haar met liefde voor. Vitamine B en rijstproteïne herstellen de kracht en glans terwijl het haar tijdens het stylen van de wortels tot de punten versterkt… read more

WE ARE PARADOXX - Moisture heat protect spray

WE ARE PARADOXX - Moisture heat protect spray

€25,00

Verzorg je haar terwijl je het stijlt, en bescherm het ook tegen hitteschade tot 210°C! Met de nieuwste lancering van We Are Paradoxx kunnen je haarverzorgingsdromen echt uitkomen.Deze beschermende spray, de eerste verdedigingslinie tegen haarbeschadiging, beschermt niet alleen je lokken… read more

Uitverkocht

Verzorgen

  • Hoe langer je haar wordt, hoe moeilijker het is voor de natuurlijke oliën om tot aan de puntjes te geraken. Help je haar dus een handje met wekelijks haarmasker en gebruik eventueel ook een haarserum of haarolie.
  • Ook met een leave-in treatment blijft je haar beschermd en gevoed na het wassen en drogen.
  • Af en toe kan je haar wel een detox gebruiken, om verkalkt water, resten van stylingproducten en omgevingsvervuiling te verwijderen.

INNERSENSE - Detox hair mask

INNERSENSE - Detox hair mask

€15,00

Dit detox haarmasker is perfect om opbouwende vuilresten in het haar te verwijderen. Houtskool, Kaolien klei en gecertificeerde biologische witte azijn trekken microdeeltjes naar de oppervlakte zonder het haar van natuurlijke oliën te ontdoen. Ideaal voor alle haartypes en texturen. Geurnoot:… read more

WE ARE PARADOXX - Repair Game changer hair mask

WE ARE PARADOXX - Repair Game changer hair mask

€35,00

Dit 96% natuurlijke, hoogwaardige haarmasker geeft het haar een nieuw leven. De ultieme leave-in haarbehandeling die dof, beschadigd of droog haar transformeert. Werkt ook als een afwerkingscrème om kroezen glad te strijken en glans toe te voegen. Kelp-zeewier helpt de… read more

EVOLVE - Nourishing Hair Elixir - Dry hair serum

EVOLVE - Nourishing Hair Elixir - Dry hair serum

€21,50

Dit gewichtloze haarserum is geformuleerd met een 100% natuurlijke vervanging van siliconen, waardoor het haar ongelooflijk zacht, licht en gehydrateerd is. Marokkaanse biologische arganolie, gemengd met biologische baobabolie en Tahitiaanse monoi is een perfecte formule tegen haar dat pluist of voor… read more

Liever lezen over skincare advies? Check onze blogposts over over de donkere huid en ingrediënten

« Back to Blog