Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

Zwangerschap en huidverzorging: hierop moet je letten

Zwangerschap en huidverzorging: hierop moet je letten

Sanne De Lee
4 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Die zwangerschapsgloed is mooi meegenomen, maar met je buikje kunnen ook allerlei huidkwaaltjes de kop opsteken, zoals acne, roodheid of overgevoeligheid. Extra zorg dragen voor je huid terwijl je zwanger bent, is dus slim. Hoe? Dat lees je hier.

Acne en droge huid 

Door hormonale veranderingen tijdens een zwangerschap kan je huid droger of vetter worden en kun je last krijgen van puistjes, roodheid en onzuiverheden. Of en in welke mate je hier last van krijgt, is moeilijk te voorspellen. Dat verschilt van persoon tot persoon en zelfs van zwangerschap tot zwangerschap. Met milde, natuurlijke producten kun je je huid veilig ondersteunen.

  • Een crème of serum met hyaluronzuur (zoals Evolve's Hyaluronic serum) helpt om je droge velletje te hydrateren én is volkomen veilig tijdens de zwangerschap.
  • Puistjes of onzuiverheden kunnen vooral toenemen in het laatste trimester van je zwangerschap. Ga niet te veel peelen, want je gevoelige huid kan hierop overreageren. Een milde reiniger (zoals deze cleansing gel van REN) helpt om de talgproductie te reguleren.
  • Een kalmerend serum (zoals het Redness Relief Serum van REN) helpt om roodheid te voorkomen en te bestrijden.

Zwangerschapsgloed

Yep, hij bestaat wel degelijk! De oorzaak? Een toename in de hoeveelheid bloed, (bij sommige vrouwen) een verhoogde talgproductie en groeifactoren. Dat zijn hormonen die van nature in ons lichaam voorkomen, maar tijdens een zwangerschap veel sterker aanwezig zijn. Ze helpen je baby te groeien én -leuk neveneffect- zorgen ervoor dat je huid sneller nieuwe cellen aanmaakt. Daardoor gaat ze vanzelf meer stralen! Kies dus voor lichtgewicht make-up die de natuurlijke gloed van je huid ondersteunt.

ILIA - Super Serum Skin Tint SPF 30

ILIA - Super Serum Skin Tint SPF 30

€56,00

De super serum skin tint is een clean, licht dekkend, gekleurd mineraal SPF 30-serum dat de voordelen van huidverzorging verhoogt. Deze unieke formule combineert huidverzorging, make-up en bescherming tegen de zon in één gemakkelijke stap. Dit super serum biedt SPF… read more

RMS - "UN" POWDER

RMS -

€31,50 €45,00

Een gewichtloos, olieabsorberend en transparant afwerkingspoeder dat je make-up gaat fixeren. Het zorgt voor een ​​gladde, natuurlijke en transparante finish. Past voor elk huidtype.  Superkrachtig poeder geformuleerd met 100% silica dat licht reflecteert en make-up fixeert, terwijl het de verschijning… read more

Zwangerschapsmasker

Tijdens een zwangerschap let je best nog meer op voor de zon. Je huid wordt namelijk éxtra gevoelig voor hyperpigmentatie. Oestrogeen en progesteron stijgen tijdens je zwangerschap en net die hormonen stimuleren de aanmaak van pigment. Donkere vlekken op je voorhoofd, rondom je ogen en mond en op je jukbeenderen worden daarom 'zwangerschapsmasker' genoemd. Hoe je dat voorkomt? Vermijd direct zonlicht op je gezicht (draag bijvoorbeeld een pet of hoedje) én smeer altijd SPF 50 - zelfs wanneer de zon niet schijnt.

  • Wij verkiezen zonnecrème met minerale filters (zoals de producten van Skin by Dings): die blijven als een laagje op de huid liggen en komen niet in de bloedbaan terecht, waardoor ze ook niet hormoonverstorend kunnen werken.
  • Producten met vitamine C en niacinamide (zoals het Vital Repair serum van Nuori en Daily Vitamin C Gel Cream van REN) helpen ter preventie en bestrijding van hyperpigmentatie.

Striemen

Niet alleen maak je door het insmeren van je buik contact met je lichaam en baby'tje, je houdt de huid soepel en verlaagt zo de kans op striemen. Al is dat geen garantie. Panikeer dus niet als je ze toch ziet verschijnen: het zijn mooie herinneringen aan je zwangerschap!

  • Lichaamsolie breng je best aan vlak na het baden of douchen, als je huid nog lichtjes vochtig is. Het product dringt dan namelijk beter door in de huid. Super Berry Body Oil is speciaal ontwikkeld om je huid te helpen bij het voorkomen van striae.
  • Een crème of gel (wij houden van Self's fine delicate body butter) smeer je best op een droge huid. Neem je tijd om die in te masseren of laat je lief dat doen. Zo maak je er meteen een ontspanningsmomentje van!

Producten die je beter vermijdt

Tot slot nog even dit: bepaalde ingrediënten laat je tijdens je zwangerschap beter achterwege, omdat ze kunnen worden opgenomen in de bloedbaan en de gezondheid van je baby kunnen schaden. Op de no-list tijdens een zwangerschap:

  • Hydroquinone
  • Retinol of vitamine A
  • Bepaalde essentiële oliën zoals rozemarijn, pepermunt en eucalyptus (vraag je arts of apotheker om raad)
  • Acids zijn enkel veilig in lage dosissen. Kies voor producten met maximum 1% salicylzuur en 5% glycolzuur.

Wil je nog meer skincare tips lezen? Check dan zeker ook onze blogs over lipstick, tips voor donkere huiden en natuurlijke anti-aging.

« Back to Blog