Gratis verzending in België bij aankopen boven de 49 euro

Foundation smeren kan je leren 🧑🧑🏽🧑🏿

Foundation smeren kan je leren 🧑🧑🏽🧑🏿

Sanne De Lee
5 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Een frisse make-up staat of valt met de keuze van je foundation. Is die te licht, dan oog je pips en bleekjes. Is ie te donker, dan loert -oh horror!- het maskereffect om de hoek. Hoe je de perfécte foundation voor jouw huid dan kiest? Say no more, en lees vooral even verder ;-)

Met foundation egaliseer je de kleur van je huid. Bye bye roodheden, pigmentvlekjes en andere oneffenheden, dus. Je krijgt er een frisse, gezonde teint door én de rest van je make-up komt ook veel mooier uit.

De kleur van je foundation kiezen

Foundation moet onzichtbaar versmelten met je huid. De kleur testen doe je dus best in goed daglicht voor de spiegel.

- Zorg ervoor dat je huid gereinigd en gehydrateerd is. Zet nu een streep foundation op je wang, tot aan je kaaklijn.

- Tokkel die even in met je vingers.

- Gaat de kleur mooi over in de kleur van je nek? Check, you've got a match!

- Blijf je het product zien op je huid, zoek dan moet nog even verder. Zet eventueel verschillende strepen naast elkaar om te beoordelen welke de beste match is.

- Nog steeds twijfels? Zet dan ook een streepje op je sleutelbeen en kijk of de kleur daar versmelt met je huid.

- Test de kleur regelmatig opnieuw, want in de zomer ben je uiteraard bruiner dan in de winter.

- Niét doen: foundation beoordelen op je arm of hand. De huid heeft er een totaal andere structuur en kleur dan je gezicht, dus je krijgt altijd een vertekend beeld.

Oh, en ook nog dit: foundation is niét bedoeld om je bruiner te maken! Integendeel, een te donkere foundation doet je ouder en vermoeider lijken. Uitzondering op deze regel: ladies met een donkere huid. Ga je met een donkere huid een tikje donkerder, dan oogt je foundation net natuurlijker. Wil je toch een sunkissed look? Gebruik dan wat bronzer bovenop je foundation. Die breng je met een brede poederkwast aan op langs je haarlijn, op je neusbrug, net onder je jukbeen en langs je kaaklijn. 

RMS - BURITI BRONZER

RMS - BURITI BRONZER

€32,00

Zonneschijn in een potje! Multi-award winner!Een ultra-doorschijnende, stralende crème-bronzer zonder oranje gloed, die precies de juiste hoeveelheid warme, zonovergoten huid geeft.Deze ultra-pure crème bronzer is een grote stap verwijderd van de typische traditionele oranje / glitter bronzers die op de markt… read more

De textuur van je foundation kiezen

Welke textuur je verkiest voor foundation, hangt natuurlijk samen met je persoonlijke voorkeur. Maar het is ook slim om rekening te houden met je huidtype.

- Gemengde tot vette huid? Vermijd foundations met een te dikke textuur en ga voor foundantions op poeder- of waterbasis. Kies bij voorkeur voor een matte finish en poeder de foundation goed af om glimmen tegen te gaan.

ILIA - Super Serum Skin Tint SPF 30

ILIA - Super Serum Skin Tint SPF 30

€56,00

De super serum skin tint is een clean, licht dekkend, gekleurd mineraal SPF 30-serum dat de voordelen van huidverzorging verhoogt. Deze unieke formule combineert huidverzorging, make-up en bescherming tegen de zon in één gemakkelijke stap. Dit super serum biedt SPF… read more



- Een droge huid houdt van een vloeibare en voedende formules. Ook met een rijpere huid neem je het liefst voor een vloeibare textuur, omdat die minder kan ophopen in fijne lijntjes en rimpels. 

RMS - "UN" COVER-UP CREAM FOUNDATION

RMS -

€43,50 €62,00

Een rijke voedende crème foundation die een natuurlijke, opbouwbare dekking biedt met een onberispelijke, lichte en stralende finish. Deze hydraterende formule zit boordevol koud gecentrifugeerde biologische kokosolie, in het wild vervaardigde buriti-olie en de kenmerkende adaptogene mix van RMS. Deze egaliseert… read more

ILIA - True Skin Serum Foundation

ILIA - True Skin Serum Foundation

€64,00

De true skin serum foundation geeft een prachtige en heel naturelle egale huid. De foundation van ILIA is een speciale huidverzorgende en teintcorrigerende foundation op serumbasis. Deze lichte foundation kan in meerdere lagen worden aangebracht en voorziet de huid van een… read more

- Minerale foundation kan voor alle huidtypes, maar is zéker een aanrader voor wie een gevoelige huid heeft. Minerale poeders bevatten namelijk geen ingrediënten die je huid kunnen irriteren. 

MII - Mineral irresistible face base - Full size

MII - Mineral irresistible face base - Full size

€38,90

Soms is grootte belangrijk - de prijswinnende 100% zuivere minerale foundation is nu verkrijgbaar in een gloednieuw groter formaat (8 g).Mii’s Irresistible Face Base is een superfijne poederfoundation dat een transparante tot volledige dekking geeft met een luxueuze crèmige finish. Onze minerale poeder geeft… read more

Foundation aanbrengen

- Zet een dot foundation in het midden van je voorhoofd, op je wangen en kin.

- Blend de stipjes uit tot aan de haar- en neklijn. Zo gaat je foundation aan de randen naadloos over in je eigen huidskleur.

- Neem niet te veel, maar bouw je foundation in laagjes op. De tweede laag breng je dan enkel aan op plekken waar je nog oneffenheden ziet.

To borstel or not to borstel?

Foundation kun je met je handen of met een kwast of sponsje aanbrengen. Wat je kiest, is up to you! Wij sommen de voor- en nadelen even op.

Met je handen

Maak masserende bewegingen met je vingers om de foundation goed te blenden met je huid.

Snel en makkelijk uit te smeren, omdat het product opwarmt in je handen.

Meer kans op een ongelijkmatig effect.

Met een make-upspons 

Maak de spons vochtig en stempel de foundation zachtjes over je hele gezicht.

Geeft een heel natuurlijk, transparant resultaat.

Er blijft veel product achter in het sponsje.

RMS - Skin2skin beauty sponge

RMS - Skin2skin beauty sponge

€18,00

Deze makeup spons is ideaal voor het aanbrengen van foundation, concealer, crème blush of highlighter.    Een flawless make-up in één, twee, drie -  het kan niet makkelijker worden dan dit. Wat maakt deze sponsapplicator anders dan de rest? Het is gemaakt van… read more

Met een foundationborstel

Met een ronde borstel kun je de foundation goed blenden door cirkelvormige bewegingen te maken over je huid.

Geeft een natuurlijk resultaat dat je makkelijk kunt opbouwen.

Ook hier heb je wat verlies door product dat achterblijft in de borstel.

ILIA - Complexion Brush

ILIA - Complexion Brush

€40,00

Deze complexion brush is ontworpen om product gemakkelijk op de huid aan te brengen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Het duurzaam geoogste houten handvat wordt aangevuld met zachte haren die zijn gemaakt van synthetische, kunstmatige vezels.Deze borstel is vegan en gemakkelijk schoon… read more

Met een kabukikwast

Minerale poederfoundation kun je enkel aanbrengen met een (kabuki)kwast. Tik wat poeder in het deksel van je potje en draai de kwast erin rond tot het goed is opgenomen in de borstelhaartjes. Tik de borstel nu even in je handpalm om het minerale poeder te verdelen in de kwast en ga dan met cirkelvormige bewegingen over je huid.

Mineraal poeder vermengt zich na een tijdje met de oliën op je huid, waardoor het resultaat heel naturel wordt.

 

Met het poeder mors je iets sneller en het vergt ook wat oefening om de foundation snel en goed aan te brengen. 

RMS - KABUKI POLISHER

RMS - KABUKI POLISHER

€44,00

Een unieke, moderne versie van de traditionele kabuki-kwast.Een kabukikwast is populaire een make-upkwast (onmisbaar voor make-up artiesten) met heel veel korte haren. Dit maakt deze kwast dan ook ideaal voor het aanbrengen van foundation of een minerale poeder.Gebruik de kabuki… read more

Uitverkocht

Meer tips over Natural Beauty? Lees dan zeker onze blogs over wenkbrauwen in model brengen, krullend haar verzorgen en gezichtsmassage.

« Back to Blog