Gratis verzending in België bij aankopen boven de 49 euro

Wij kiezen resoluut voor clean beauty (en dit is waarom)

Wij kiezen resoluut voor clean beauty (en dit is waarom)

Sanne De Lee
3 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Bij The Natural Beauty Club denken we kritisch na over de impact die cosmetica hebben op onze huid, gezondheid en omgeving. Nog te veel merken maken -helaas- gebruik van goedkope, schadelijke en inefficiënte ingrediënten. Nope, niet voor ons! Wij kiezen enkel voor clean beauty.

We love clean beauty 

Wij selecteren enkel producten die:

  • jouw gezondheid en hormoonhuishouding niet kunnen schaden
  • niet getest zijn op dieren
  • duurzaam geproduceerd worden

Clean beauty all the way, dus! Soms zijn onze ingrediënten ook natural en organic, maar dit is geen vereiste. Weet je niet goed wat het verschil is? No worries! We leggen het graag voor je uit.

Clean beauty: non-toxische ingrediënten 

De clean beauty-movement verenigt consumenten, fabrikanten, merken en winkeliers met één gemeenschappelijke filosofie: cosmetica moeten vrij zijn van (potentieel) schadelijke ingrediënten voor mens en milieu. De formuleringen zijn met andere woorden non-toxic en bij voorkeur ook duurzaam ontwikkeld, ethisch verantwoord en cruelty free (dus niet getest op dieren).

Ingrediënten binnen clean beauty kunnen zowel uit het laboratorium als uit de natuur komen. Het één is niet per se beter dan het ander: zolang het ingrediënt maar geen schade toebrengt. En precies daar zit het verschil met natural en organic beauty.

  • Ilia: ethisch verantwoord, duurzaam geproduceerd en geformuleerd met bio-actieve ingrediënten.

Natural beauty: rechtstreeks uit de natuur 

Waar clean beauty kijkt naar de gezondheids- en milieu-impact van ingrediënten, kijk natural beauty vooral naar de oorsprong en zuiverheid van ingrediënten. Natural beautyproducten bevatten dus ingrediënten die je vindt in de natuur, eerder dan chemicaliën uit het labo. Sidenote: het is niet omdat een ingrediënt van natuurlijke oorsprong is dat het goed is voor je huid! Zo zijn essentiële oliën 100% afkomstig van planten, maar kunnen ze flinke huidirritaties veroorzaken.

Precies daarom is natural geen vereiste bij ons. We hebben wel (gedeeltelijk) natuurlijke producten in ons gamma, maar dan enkel en alleen omdat deze ook volkomen non-toxic zijn.

  • Natural Self: 100% natuurlijk, 100% vegan en 100% Belgisch!

Organic beauty: met respect voor duurzaamheid

Ingrediënten van natuurlijke oorsprong kunnen daarnaast ook organic zijn. Dit wil zeggen dat ze op een duurzame en biologische manier gekweekt worden en niet getest zijn op dieren. Organic ingrediënten vind je in alle producten en merken binnen ons gamma. (Jep, we love ambachtelijke producten & idyllische boerderijtjes!)

  • Evolve: handgemaakt in kleine hoeveelheden, met eerlijke, organische ingrediënten

  • Nuori: verser dan vers en superduper zuiver

 

« Back to Blog