Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

Onze Product Missie

Bij The Natural Beauty Club is het onze missie om de manier te  wijzigen waarop mensen denken over cosmeticaproducten en ingrediënten. 
Heel wat beautybrands maken nog steeds gebruik van goedkope en schadelijke ingrediënten die daardoor niet efficient werken. Ook dierenproeven zijn nog een dagelijkse realiteit en daarnaast zijn deze producten niet bepaald eco-friendly en duurzaam. 

Daarom gebruiken en verkopen wij producten op basis van ingrediënten die geen gevaar zijn voor jouw gezondheid en hormoonhuishouding, die niet getest zijn op dieren en die duurzaam geproduceerd worden.

We selecteren leuke indie beautybrands, die aan bepaalde voorwaarden voldoen en proberen alle informatie omtrent ingrediënten en achtergrond informatie met jullie te delen. Zo kunnen jullie zelf bewust beslissen welk product bij jou eisen en wensen past. 

Wij zorgen dus voor een uitgebreid aanbod dat voldoet aan jouw verwachtingen, en dit met producten waarbij je niet moet inboeten op luxe. Dit gecombineerd met toegankelijke informatie, of advies op maat, zowel in de winkel als online.

Op deze pagina

Dagelijks doen wij ons best om in onze selectie enkel producten te hebben die passen in onze missie. Als je daarop vertrouwd heb je genoeg aan de basis info op onze product pagina's.

Wil je graag meer weten over hoe wij producten selecteren, en de verschillende termen zoals Natuurlijk, Organisch, Clean, Vegan beter begrijpen? Scroll dan zeker verder.

De basis info op onze product pagina's

Wat is het

Hier geven wij per product een duidelijke uitleg zodat je naast onze foto's ook wat tekst en uitleg hebt en zodat je beter kan inschatten wat te verwachten. Zeker handig als je via de webshop koopt.

Waarom wij dit product aanraden

Vind jij het moeilijk om het bos door te bomen te zien in de wereld van beauty en cosmetica? Ook wij worden soms overspoelt met informatie en opties.
Vooraleer wij beslissen een product in ons assortiment op te nemen, hebben we daar goed over nagedacht. In deze rubriek leggen we uit waarom wij voor dit product kiezen. Laat gerust weten in de reviews of je met ons advies akkoord gaat!

Hoe te gebruiken

Een product kopen is 1 ding, je moet natuurlijk ook weten hoe het te gebruiken. Op onze product pagina's kan je een beknopte uitleg vinden van hoe je er mee aan de slag gaat. Stel dat je bij ons een workshop hebt gevolgd is dit een handige plek om je geheugen nog eens op te frissen.

Klanten Reviews

Wij willen van jullie weten wat jullie denken over onze producten en of jullie het aan vriendinnen en familie zouden aanraden. We vinden dit super belangrijk en we belonen je ook met spaarpunten als je jouw mening achterlaat.

Samen zorgen we ervoor dat we het beste aanbod van natuurlijke producten kunnen aanbieden, en ook goede feedback kunnen geven naar onze merkleveranciers.

Het is een hoop werk om zeker te zijn dat producten voldoen aan onze minimum eisen. En helaas, lukt dat niet altijd. Toen we net open waren, hebben we zelfs een product in onze rekken gehad waar een klant er ons op wees dat er toch een ingredient inzat dat we liever niet hadden. Een pijnlijke les, maar dat is ook waar The Natural Beauty Club voor staat, altijd open staan voor eerlijke feedback.

Hoe selecteren jullie producten?

Bij The Natural Beauty Club vinden we het belangrijk om te weten waar elk ingrediënt vandaan komt. Is dit van een plant, een mineraal, een ingrediënt afkomstig van een laboratorium,... Vaak kiezen we dan ook natuurlijke bronnen boven synthetische, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Vraag zeker advies of check de INCI-Lijst indien dit voor jou wel noodzakelijk is. Voor ons is het vooral belangrijk dat de ingrediënten geen gevaar zijn voor onze gezondheid.

Naast het feit dat ze veilig moeten zijn, is ook duurzaamheid een belangrijke factor voor ons. Daarom moeten ingrediënten duurzaam gekweekt  en geproduceerd worden. Ook worden de ingrediënten en producten niet getest op dieren en verwachten wij van onze leveranciers dat de mensen die de ingrediënten produceren op een eerlijke manier behandeld en betaald worden.  

Natuurlijk, Organisch, Clean, Vegan, .. wat is dat nu eigenlijk allemaal?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat er momenteel geen enkel wettelijk kader is dat bepaald wat Natuurlijk, Organisch, Clean of Vegan cosmetica producten zijn. Daardoor wordt er nogal gemakkelijk met deze woorden gestrooid in marketing campagnes en is er veel 'green washing".

Wat wel een  wettelijke vereiste is, is om ingrediënten te vermelden volgens de wereldwijde standaard van INCI. Als je echt wil zeker zijn hoe het zit met een product, kan je deze lijst vertrouwen. Maar dan moet je er natuurlijk nog aan uit kunnen.

Dit is geen gemakkelijke taak, aangezien het een nieuwe markt is. Veel van onze klanten (en wij ook) maken volop gebruik van de Yuka app. Maar zoals test-aankoop zegt, zijn zelf zij niet altijd juist.

Wij doen er alles aan om alle argumenten naast elkaar te leggen, en jullie de beste opties aan te bieden. 

De INCI - Lijst

Cosmetica producten worden samengesteld uit één of meer ingrediënten

INCI is de afkorting van International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, ofwel het internationale naamgevingssysteem voor cosmetica-ingrediënten.

Dankzij deze lijst brengen wij jou op de hoogte van de gebruikte ingrediënten in onze producten. Handig als je bijvoorbeeld zeker wil zijn dat er geen dierlijke grondstoffen zijn gebruikt, of als je allergisch bent aan bepaalde stoffen die in cosmetica kunnen voorkomen.

Als eerste wordt het ingrediënt genoemd dat het grootste aandeel heeft in het product, als laatste de ingrediënten die in kleinere hoeveelheden in het product zitten.

Door deze standaard te gebruiken bij het communiceren over ingrediënten dragen wij bij aan een gelijk speelveld bij het communiceren van ingrediënten naar consumenten. Marketing taal moet leven in marketingmateriaal, niet op ingrediëntenlijsten.

Clean/natuurlijk

Clean betekend dat er geen "vuile" chemicaliën voorkomen in de producten die we verkopen en die gelinkt zijn met gezondheidsproblemen . Daarom is niet alles 100 procent natuurlijk. Want niet alle synthetische ingrediënten zijn daarom ook schadelijk, maar alles is wel 100 procent clean.

Organisch

De meeste van onze producten hebben een aantal organische ingrediënten. Dat betekent dat de producten afkomstig zijn en zijn vervaardigd met behulp van duurzame, biologisch gekweekte ingrediënten en niet zijn getest op dieren, vrij van agressieve chemicaliën, nanodeeltjes, parabenen, synthetische kleurstoffen en kunstmatige geurstoffen. Op de meeste verpakkingen kan je zien hoeveel procent van de ingrediënten organic is. 

Animal Cruelty-Free

Geen enkele van onze producten zijn getest op dieren of zorgen voor dierenleed.

Vegan

De meerderheid van onze producten zijn vegan, maar enkele uitzonderingen zijn dit niet en bevatten bijenwas. (vraag gerust na)
Vegan betekent dat producten geen dierlijke extracten of dierlijke bijproducten bevatten in de ingrediënten of het productieproces. Ook dat de producten en ingrediënten nooit op dieren zijn getest.