Gratis verzending in België en Nederland vanaf 49 euro

Toner? Tuurlijk 💧 Zo gebruik je een toner in je huidverzorging

Toner? Tuurlijk 💧 Zo gebruik je een toner in je huidverzorging

Sanne De Lee
4 minute read

Listen to article
Audio is generated by DropInBlog's AI and may have slight pronunciation nuances. Learn more

Een toner tilt je skincare routine naar een hoger niveau. Hij kalmeert en balanceert je huid na de reiniging en geeft al een flinke portie verzorgende stoffen mee. Waarom een toner onmisbaar is, lees je in deze blogpost!

Toners zijn echte multitaskers. Als je er eentje kiest afgestemd op de specifieke behoeften van je huid, wordt het een echt hero product dat wonderen doet. We lóve!

Wat is een toner?

Toners zijn echte multitaskers! Je gebruikt ze om restjes van je reiniger weg te halen, de huid te kalmeren en te hydrateren na de reiniging en haar voor te bereiden op de verzorgingsproducten die nog gaan komen. Bekijk toner dus als een vloeibare primer voor de rest van je skincare. Handy, toch? Goed geformuleerde toners geven je huid ook meteen wat verzorging mee. Denk aan extra hydratatie voor een droge huid of talg-absorptie voor een vette huid. Long story short: een degelijke toner is een echte aanwinst voor jouw natural beauty huidverzorging.

Hoe gebruik je een toner?

Toner volgt altijd na de reiniging van je huid. Want hoe mild je reiniger ook is, je huid wordt altijd een beetje gestript door haar te wassen - zeker met het harde kalkwater dat bij ons uit de kraan komt. Een toner gaat tekorten meteen weer aanvullen. Verder haalt hij ook restjes kalk, reiniger en make-up weg.

Toners zijn vloeibare, waterachtige formules, meestal verpakt in een sprayflacon. Je kunt het product op een wattenschijfje verstuiven en dat over je gezicht halen of je verstuift het rechtstreeks op je huid. Nadien kun je verdergaan met het aanbrengen van je serum en crème. Gebruik een toner in ieder geval 's avonds na de reiniging en eventueel ook als je 's ochtends een reinigingsproduct gebruikt. Maar ook als je uit de douche komt, een masker hebt gebruikt of je gezicht hebt verfrist met water kun je een toner gebruiken om je huid te herstellen en te kalmeren.

Hoe herken je een goede toner?

Sommige 'toners' zijn in feite niets meer dan aangelengde alcohol met enkele irriterende stoffen zoals munt of eucalyptus. Ze geven een fris en squeaky clean gevoel, maar in feite irriteren ze je huid alleen maar. Don't touch them, dus. Kijk goed naar de ingrediëntenlijst en vermijd stoffen als alcohol denat, kleur- en geurstoffen en essentiële citrusoliën. 

Oh, en by the way: dat een toner je poriën kan verkleinen, is een fabeltje. Poriën hebben geen spiertjes die kunnen in- en uitrekken. Wél kan een porie gevuld geraken met talg, waardoor ze opgerekt en dus zichtbaar wordt. Toners met talgoplossende stofjes zoals salicylzuur kunnen helpen om het overtollig talg uit de poriën te verwijderen en ze dus minder zichtbaar te maken.

Welke toner past bij mij?

It all depends on your needs, darling! We zetten onze favoriete toners even op een rij.

Voor een dagelijkse, milde exfoliatie

De Liquid Radiance Glycolic Toner bevat AHA en BHA, waardoor talg en dode huidcelletjes mild worden verwijderd en je huid een mooie glow krijgt. Geschikt voor alle huidtypes.

EVOLVE - Liquid radiance glycolic toner

EVOLVE - Liquid radiance glycolic toner

€27,50

Een 100% natuurlijke AHA/ BHA vloeibare toner die zorgt voor een gladdere en heldere huid. Bevat fruit AHA's waaronder glycolzuur (suikerriet), appelzuur (appels) en citroenzuur (citrusvruchten), maar ook BHA salicylzuur van wilgenschors. Samen met Galactoarabinan van Lariksbomen, gaat het de huid… read more

Voor een hydratatieboost

Vital Unifier bevat aloë vera en hyaluronzuur, waardoor de vochtbalans van de huid op peil blijft. Geschikt voor alle huidtypes, maar zeker voor de droge huid.

NUORI - VITAL UNIFIER

NUORI - VITAL UNIFIER

€39,00

NUORI’s Vital Unifier is een belangrijk element in je reinigingritueel. Je eindigt je reiniging met dit stapje, omdat het de laatste vuilresten verwijderd. Daarnaast geeft het een hydratatieboost, waardoor je dagcreme nog beter geabsorbeerd zal worden. gebruik dit zowel voor… read more

Voor minder zichtbare poriën

Hydra Mist Vitalize bevat stoffen die de olieproductie van de huid in balans brengen en het uitzicht van grove poriën verminderen. Ideaal voor de vette, glanzende huid.

ODACITE - Hydra Mist Vitalize: Rose + Neroli Treatment Mist

ODACITE - Hydra Mist Vitalize: Rose + Neroli Treatment Mist

€52,00

Doel: de poriën in balans brengen, hydrateren en minimaliseren. Deze revitaliserende gezichtsmist is een zeer effectieve en innovatieve manier om je huid te voorzien van evenwichtsactiva en perfecte hydratatie. Elke kleine druppel van deze goddelijk geurende nevel is samengesteld om… read more

Voor de gevoelige huid

Daily Defense Moisture Mist zorgt voor extra hydratatie en bevat kalmerende stoffen. Ideaal dus voor gevoelige huidjes.

EVOLVE - Daily Defence Moisture Mist

EVOLVE - Daily Defence Moisture Mist

€27,50

Een krachtige gezichtsspray met een elixer van een organische Mexicaanse cactus om geïrriteerde huid te kalmeren en de huid te verstevigen, te beschermen en te hydrateren. Afrikaanse Moringa-peptiden beschermen huidcellen tegen verontreinigende stoffen en zuiveren de huid. Hyaluronzuur hydrateert diep.… read more

Voor de rijpere huid

Hydra-Repair Treatment Mist bevat krachtige anti-aging stoffen en geeft je huid een hydratatieboost. Dankzij z'n kalmerende stoffen is deze mist ook geschikt voor de gevoelige, droge huid.

ODACITE - Hydra-Repair Treatment Mist: Aloe + Immortelle

ODACITE - Hydra-Repair Treatment Mist: Aloe + Immortelle

€52,00

Doel: opfrissen, hydrateren en herstellenDeze verjongende gezichtsmist is een zeer effectieve en innovatieve manier om uw huid te doordrenken met verouderingsbestrijdende actieve stoffen en daarnaast geeft het een perfecte hydratatie.Elke kleine druppel van deze goddelijk geurende mist is samengesteld om… read more

Voor de acnegevoelige huid

Hydra Mist Purify zit tjokvol antioxidanten om je huid te beschermen. Daarnaast bevat deze toner ook salicylzuur en pepermunt: beiden gekend om hun talgregulerende werking. De ideale bondgenoot voor wie last heeft van onzuiverheden en acne!

ODACITE - Hydra Mist Purify: Mint + Green Tea Treatment Mist

ODACITE - Hydra Mist Purify: Mint + Green Tea Treatment Mist

€52,00

Doel: Hydrateren en zuiveren van een vette en acnegevoelige huid. Deze ophelderende gezichtsmist is een zeer effectieve en innovatieve manier om uw huid te voorzien van zuiverende actieve stoffen en tegelijkertijd biedt het een effectieve en olievrije hydratatie. Elke kleine… read more

Meer lezen? Check zeker onze blogs over natuurlijke deodorant, littekens van acne en oogcrèmes.

« Back to Blog